4:e mars

Fre 4 mar 2005 15:10
Övrigt, 13 läsare totalt


Solen lyste idag, fåglarna sjöng och snön SMÄLTE! Yääss. Det ska bli plusgrader i helgen. YES! Det finns inget som skulle göra mig så glad som att få VÅR nu! (om man inte räknar med att träffa Filip, förstås) MUMS säger vi om vår.

Helg är det nu, iallafall. Men det kääänns inte som en riktig helg, förlåt om jag tjuter, men jag tycker inte det! Bö, jag vill verkligen träffa filip, jag vill jag vill jag vill. Men man kan ha kul ändå, jag vet.

Jag glömde idrottskläderna idag, så jag skulle säga det till Laden. Jag hann bara ställa mig framför honom och börja; ”Laden, jag..” Innan han sa: ”Dina ögon ser matta ut, ett säkert tecken på sjukdom. Gå hem, drick lite te, sov, och TRÄNA inte. Seså, iväg med dig innan du smittar någon annan här”. Inte är jag så dum så jag säger; nej, asså, jag har bara glömt kläderna. Nejnej, jag tog situationen till min fördel och knallade till tåget. Mihi. Och nästa vecka är det bowling. Skolan betalar! Sånt tycker jag om.
Hade matteprov idag också. Tyckte det gick bra, men det har, vid djupare eftertanke, visat sig att så inte är fallet. Nu kan vi bara be och hoppas. Jupp.

Vi spelade ju upp våra dialoger imorse. Det gick riktigt bra, trots allt. Cissi, Eva, Jakob och Erik hade en klockren pjaes! Guud, det var typ SÅ roligt, Eva och Cissi var lesbiska föräldrar till Jakob, och jag skrattade som aldrig förr.
- Mamma, varför har inte jag en pappa?
- Du har ju två mammor, lille vän.
- Men jag vill gå på hockey. Sånt gör man med pappor.
- FAST det går med en mamma också, gubben lille. Hur går det med Erik, förresten?
- Det är ELIN jag är kär i.
- Erik, gubben.
- Nej, Elin.
- Nu tror jag du fattat lite fel. Erik heter han.
- Nej jag är kär i ELIN!
- Nu går du upp på ditt rum! Ingen kvällsmat. Seså!

Goosh, det var en riktigt rolig lektion, haha, yeahho. För en gångs skull. Svenska brukar annars vara ganska.. onödigt. Man lär sig inte så mycket. Eller, man skulle lära sig lika mycket om man bara läste svenskaboken rakt igenom, för det som står där är det enda Emma tar upp.
Ett exempel: I boken stod det att ”För att förenkla det lite kan man tänka att abstrakta substantiv är sådana du inte kan ta på”. Det tolkade hon som ’allt du inte kan nå’. Alltså; stjärnor är abstrakta. Astronauter. Månen. Satteliter. Det säger iallfall Emma.
Så, vad är det för likhet mellan kärlek och en astronaut? Svar: Båda är abstrakta. Tills astronauten återkommer till jorden. Då blir han konkret igen.
Hahaha, det är ju så att man undrar hur fan hon lyckades bli lärare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0