if you do it, do it good, brutus

Tors 11 jan 2007 22:58
Övrigt, 17 läsare totalt



awiiiieeee idag hade jag bara en lektion och imorn har jag INGEN! men jag ska ändå hinna med en hel del:
> boka håruppsättning till balen - GLÖM EEEJ
> träna (ja käre min gud jag måste ju komma i form till portugal - vi åker ju 16:e februari!)
> städa hela övervåningen och källaren - mamma vägrar låta det se ut som vanligt när kalle ska komma på besök (som ni vet är hon ju mer förtjust i honom än vad hans egen mamma är)
> göra mitt svenskaarbete som skulle vart inlämnat innan vi åkte till london (för annars får jag inte mvg av Magen)

ja, det var väl det.. tror jag. kanske åka in till stan och hämta ett program till göteborgs filmfestival till pappa men det skriver jag inte upp för det lär jag inte göra i vilket fall som helst. 

jag vill ha nya converse! jag ska köpa ett par när jag får råd. fast jag vill ha wii, en ny ipod och en ny vårjacka också så jag får ransonera lite med stålarna (som inte finns där). 

just nu har jag ont i magen också, undrar ifall det är min jävla katarr (fulaste ordet) eller om det är att jag är hungrig.. jag har faktiskt fått losec av mormor mot magen så jag tog en sån och efter det har det varit ganska bra. men den kan ju inte hålla i sig hur länge som helst? :S 

OCH så har jag fått sjuk nytändning på sims! jag köpte djurliv-tillägget och nu är sims det roligaste som finns i mitt liv igen ^^ karin fick låna det av mig igår och när jag tog med det blev hon helt uppspelt, sådär som man blir av sims ni vet! så idag har vi diskuterat våra familjer jättegrundligt. 

hejdå och godnatt

stockholm och så vidare...

Ons 10 jan 2007 21:00 (Uppdaterad Ons 10 jan 2007 21:02)
Övrigt, 21 läsare totalt



okej på allmän begäran ska jag försöka plita ner ännu en totalt meningslös blogg. jag har inte skrivit sen nyårsafton så jag har en del att skriva om. eller inte. haha.

just nu sitter jag och lyssnar på kooks och grämer mig (säger man så?) över det nya schemat. det är verkligen pissdåligt. jag vill ha det SLAPPT! fast fredagarna blir sköna, då har jag bara en lektion från 8-9. så det blir nästan ledigt!

vi var i stockholm också, mamma, jag josefina och ola. dom bodde på 4-stjärnigt hotell (!!!) som var HUR fint som helst! jag bodde hos kalle. haha. fast det dög ju det med ;) 
vår resa till stockholm började dock inte så bra. först skar jag mig på rakhyveln i duschen för första gången sen fjortistiden och det gjorde så satans ont. och inte nog med det; - skinnbiten som jag hyvlat bort hängde kvar i rakhyveln! så jävla äckligt! 
sen hade vi jättebråttom in till stationen. när vi kom fram skulle jag vinka hejdå till jullan som satt kvar inne i bussen och i exakt samma ögonblick drog josefina upp sidodörren så jag fick den rakt i tinningen och följden blev att jag stod och fetinggrinade på stationen med en bula i huvudet och mascara i hela ansiktet. mitt i uppståndelsen utbrast ola "MEN VAFAN! VAR DET INGEN SOM TOG MED MIN VÄSKA!?".
och sen hoppade vi på fel tåg också så vi fick byta i norrköping.
jävla resa.
fast sen var den trevlig, jag köpte jeans (kill-levis-jeans!) och ett linne och en tjocktröja och skiiivor och bhar och lite. och så fick kalle wii så vi spelade det lite! det var verkligen apakul! han vann på golfen och jag vann på bowlingen. jag vill med ha wii :( 


> skivorna var the kooks - inside in inside out
och white stripes med elephant (fast som dublett)
oh yes. jag älskar bengans, jag vill gå på bengans i göteboooorg!

> och en sak till; jag vill gå på DYLAN! men det kostar 600 och jag vet inte om jag har råd med det :/ pappa ville betala en biljett till mig men han fick inte för mamma. 

> jag har fått mvg i svenska b och i psykologin! helt klart ÖVER förväntningarna!!!

> första balträningen är på söndag :O det ska bli kul! och idag var jag, stina och elsa med ida och cissi när dom provade balklänningar. så himla fiiina alla kommer vara :) ida testade en riktigt starkt grön klänning som klädde henne SÅ bra och cissi ska ha en blodröd klänning som hon kommer vara så läcker i. herrejisses, ska jag passa i freddans klänning krävs det att jag solar sönder innan och har mörkt hår också. jag ska nog boka håruppsättning imorn tror jag (om det inte redan är fullt, men det kan det väl omöjligt vara på linghems frisörsalong?)

> imorn har jag bara en lektion och på fredag har jag ingen ^^

> min sims-jack white fick en stöt av sin diskmaskin och dog :( så jävla sorgligt - tänk om jag skapat hans öde nu? :O



jaja. hejdå!

wtf jag glömmer JÄMT rubrik!!!!

Sön 31 dec 2006 11:54 (Uppdaterad Sön 31 dec 2006 21:23)

Övrigt, 31 läsare totalt


11.54

cause all i want is to be with you


alltså. hej.
jag har sett första avsnittet av oc idag. alldeles nyss faktiskt. jag har aldrig tittat på oc förut. men det var ganska bra. riktigt larvigt ibland, men det bra vägde lätt över. fast jag antar att jag inte är den första att upptäcka oc.. :) frågan är bara när jag orkar se avsnitt två? 

just fan, det är ju nyårsafton idag. 
kewl.
jag kanske drar ner till olivia en sväng, det skulle visst lite folk dit som jag känner. typ stina och robin. ida? jaja. vi får se. 

jag tvingade mig upp kvart i tio idag. jag vill verkligen inte fortsätta sova så här länge! det är inte jaag. jag måste hitta tillbaka till min gamla kära rytm :/ 23.00-09.00. alltid. utan min rytm är jag inte jag! :(

GAAAAH JÄVLA TRÅKDAGAR btw
stina har varit hos björn hela veckan, malin vet jag inte, fred och lisa är i idre, anna i thailand. gahaaaahahaa. oliviaaaa? hon har så mycket att göra ändå. men jag ska ändå höra av mig framöver. jaja. tjarrow.



21.22





dumma jävla nyårsafton. man blir verkligen alltid besvikn på den dagen. jag har en jävligt tråkig nyårsafton just nu och ändå kan jag inte knalla ner till olivia för jag har på mig mjukisbyxor och min fula sveatröja, är osminkad och helt enkelt jävligt ful.

men det blir inte mer än vad man gör det till.. så vad fan gör jag?

jag satt framför elden och tänkte lite förut. för ett år sen hade precis jag och filip gjort slut, och det var min hemskaste nyårsafton någonsin. än så länge. det är ETT ÅR SEN det tog slut mellan oss!! känns som att det var igår. det har varit ett kort men samtidigt jävligt lång år som faktiskt inte varit sådär jätteroligt. men det öppnar dörrarna för ett desto festligare 2007.

nästa år ska jag:
> fan skaffa pojkvän
> umgås mer med kompisar
> göra roligare saker
> sluta gå runt i mjukisbyxor så himla mycket
> BLI SMAL

och så är det med den saken.

"rubriken för kort" blalblalbla

Lör 30 dec 2006 12:19 (Uppdaterad Lör 30 dec 2006 12:21)
Övrigt, 22 läsare totalt


jag trodde kärlek som din var lätt att fånga nu

oh herrejävlar, nu kom det håkan på last.fm-radion. när lyssnade jag på den snubben senast? ingen aning. den första skivan är faktiskt ganska bra. jaja. jag lyssnar på last.fm-radion bara för att datorn med mitt itunes är mongo (läs: totalt utslagen) så jag kan inte lyssna på mina skivor, och, värst av allt; JAG KAN INTE LÄGGA IN MINA NYA SKIVOR :( 

för jag har nya skivor! 
> beck - sea change (har inte lyssnat så mycket på den, den var så sölig och jag måste vara på trötthumör för att orka lyssna på sölmusik)
> death cab for cutie - plans (same here)
> james morrison - ja vafan den skivan nu hette (jättebra faktiskt)

BOB DYLAN! <3 
license to kill
pappa ska på dylan i göteborg, jag skulle med först men så tyckte mamma att det var för dyrt. bara för att inte hon förstår något om musik :( 

idag har jag inget att göra. det hade jag inte igår heller. jävla sorgsna människa. jag alltså. på onsdag åker vi till stockholm iallafall. och imron är det nyårsafton. fan vad jag hatar nyårsafton. jag har ingen fest att gå på. okej, nu var det sagt. jag har ingenstans att ta vägen! jävla nyår. jag ska vara hemma. så det så. keeewl.

nu ska jag gå och fortsätta mitt tragiska liv. farewell.

jinglebell, what the hell..

Lör 23 dec 2006 11:10
Övrigt, 27 läsare totalt


hej hej hallå dagboken!
idag är det dan före dan och mitt rum är ett enda virrvarr av julklappar! det är helt fullt på golvet. så jag hoppas att den där julgranen bärs in snart så att jag kan lägga klapparna under granen så att jag i sin tur kan städa rummet utan att riskera att trampa sönder någonting (jag har varit hur nära som helst hur många gånger som helst)

igår slog jag in klapparna i intervaller utslagna på hela dagen. tog en halvtimme i taget ca fyra gånger under dagen. herregud vilket jobb det är! jag lyssnade på brendan benson hela tiden istället för julmusik, brendan är bättre än julmusik ^^

jag hoppas ni vet att jag numera är en av de tidigare fyra (numera FEM) medlemmarna i raconteurs. bildbevis finns på http://amandaalmen.bilddagboken.se. kolla vetja!

och imorn är det julafton. jihu. nejmen på riktigt, det ska faktiskt bli mysigt. jag längtar tills hela familjen sitter samlad (farmor och farfar också!) och skrattar åt karl bertil johnsson. "ska du lukta på glöggen, pojk?" ah det är så mysigt :) 

nu kom josefina helt naken. 

pappa ska snart göra skinkan - mmmm :)
jaja hejdå.

jack timell

Tis 19 dec 2006 20:49
Övrigt, 20 läsare totalt


jag funderar på att byta ut jack white mot martin timell.

my aaaaaass (och så gudfadern, eller?)

Fre 15 dec 2006 22:08
Övrigt, 26 läsare totalt


och idaaaaag är det fredag. 
väl? 

jo, och jag har haft två lektioner (varav jag frånvarade från en - kan man säga så?). 
ehm. alltså seriöst jag skriver bara blogg för att jag känner att jag måste. och jag måste säga en sak: jag HATAR att folk har andra bloggar (haha ja jag menar ER karin och lovisa!) för jag glömmer adresserna till dom jävla bloggarna heeelahela tiden! arrrgh. 

vem fan orkar se gudfadern!?

idag var det tråkigt att köpa julklappar. vi är dåliga julklappsköpare i år, mamma och jag! last year kändes det som att vi hittade de allra mest PERFEKTA julklapparna till alla - och alla var toknöjda. men i år har vi bara köpt massa skräp, typ "ville inte josefina ha typ en sån här?" "nej, en annan sort av samma märke, men skitsamma". ARGH! jag som älskar den där känslan på julafton när man vet att alla småsyskon kommer bli helt överväldigade av bra presenter - det kommer fan inte bli så i år. damn. 

mallan ringde idag förresten! det var kul och så bad jag henne prata med sin pappa lasse (har inte alla pappor som heter lasse?) för att se ifall det finns plats kvar på sommarjobbet i brevik. yes yes. 



tralalalalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalalala aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nej vi tar och avrundar det här nu eller vad säger ni?

jävla hår.

Tors 14 dec 2006 10:39 (Uppdaterad Tors 14 dec 2006 14:32)
Övrigt, 26 läsare totalt


10.39

woops nu ska ola snart till skolan och jag ska sjukskriva mig. niförstår, igår så slingade jag håret på mamma. det blev lite slingfärg kvar, så mamma tyckte att jag skulle ta det (eftersom jag har rätt mycket utväxt men jag sparar ju till mitt riktiga hår!) men jag ville inte, men sen gav jag med mig iallafall och tog den där borsten och typ kletade ner lite i hårbottnen. jävla skit det var det sämsta jag kunde göra! nu är jag typ gul i håret närmast hårbottnen, sen är det typ min vanliga färg och SEN kommer det gamla blonda! aaahgrrrr. så himla jobbigt så jag VÄGRADE gå till skolan idag och krävde att mamma skulle betala hårfärg till mig så snart ska jag ner och handla en - och FAN ta nån om hårfärgen blir ful! jag kommer iallafall hädanefter vara brunhårig.



ola har bråttom.



14.15

jo, nu är jag brunett. ocheee.. ja. det blev sådär. det blev verkligen fin färg typ i luggen och i underhåret men i de partier som varit blonda förut är det grådaskigt. det är dumt, för jag stod verkligen huuur länge som helst och fördelade färgen lika i hela håret. tur att jag ändå ska klippa av den där grådaskiga färgen ikväll.

stort liv med lars winnerbäck är inte speciellt bra, va?

usch och fy fan vad jag har ONT I HUVUDET. :'





14.31



http://www.youtube.com/watch?v=t-HJ6CiBMvo

ojojoj den där filmen MÅSTE ni bara kolla in :) lithe vilse presenterar en filmad version av rydsmannen och jag tror att det är det roligaste jag sett på länge! jerk som blottare, AAH :D


sugarplum<3

Ons 13 dec 2006 12:59
Övrigt, 19 läsare totalt




okej nu ska jag försöka skriva någonting här.
morgonen har varit en oerhört trevlig sådan. först gjorde jag frukost och den åt jag medans jag tittade på djurpolisen i houston på animal planet - så himla bra program (mitt nya favorit ^^). efter det gick jag ner och slog på teven för att lyssna på musik och då var det mando diao VS sugarplium fairy på mtv! uuunderbart :) dock missade jag halva så jag såg bara she och mr moon men det räckte för att jag skulle bli typ hur glad som helst. och sen nyss kom salem al fakirs "good song" och jag älskar den så sjukt mycket, den singeln spelar jag hela tiden, så jag dansade runt hur mycket som helst och nu är jag asglad! tänk vad lite musik kan göra!

men nu är det cascada så det drar ner lite på mitt humör men inte tillräckligt! 

idag har jag ett val att göra. jag kan:
(okej fan nu börjar jag bli sur igen: EVANSCECENENENCSCECECVE eller vadfan skitbandet heter på ztv! dör jag eller!?)
vi tar om det. idag kan jag:
1) följa med mamma till stan och handla julklappar, eller:
2) följa med josefina till stan och handla julklappar. 

jag har lovat josefina så jag borde nog åka med henne. vi får se. om josefina och jag åker ska vi köpa varm choklad på caféet uppe vid jc, deras varma choklad är helt himmelsk och josefina och jag köper JÄMT varm choklad där <3

varför i hela helvetet har inte peter lagt upp upptaktsbilderna än? jag ska spöa honom, det ska jag!


sämsta veckans hitvarning på ztv btw! another one bites the dust eller vad den heter med queen - bara det att nått mongoband har speedat upp den lite och sen tar dom åt sig all cred för det! sånt irriterar mig. 
oh igår tog jag en react-tdining för att det var en intervju med sugarplum i den (förövrigt var den intervjun gjord samma dag som jag träffade dom!) och calle kläckte bästa kommentaren:jag skulle LÄTT ta basshunter före lisa miskovsky - han skriver iallafall sin musik själv!

så HIMLA kul! :D 
men jag håller med honom!

ooh sugarplum <3 visste ni att jerk gått i parallellklass med dom?

så wont you pleeeeeeeeeease, heeeelp meeeee?

Tors 7 dec 2006 16:22
Övrigt, 22 läsare totalt


sheisse vad skönt - imorn har jag ingen samhäll och ingen religion (tur som tusan att karin sa det innan jag åkte hem idag!). så det blir sovmorgon igeeen! dumt att jag har specialidrott bara, för det innebär att jag måste åka in till skolan ändå. suck. 

annars så var jag på stan idag och kikade julklappar. blev förvånad över hur mycket pengar jag hade på mitt konto och ska fira det med att köpa extra dyra saker till mina syskon (eller nåt) iallafall hittade jag en grej till julia som jag vet att hon skulle älska, och den kostade 600 kronor. det innebär att josefina också måste få present för 600 kronor, men det kommer nog inte bli så svårt att hitta :)

vår dator (den nya) har kraschat såatte massa arbeten och önskelistor och grejer försvann. men i skolan har dom nya regler "man FÅR inte skylla på datorhaveri!!!" så jag vet inte hur jag ska kunna förklara att jag trots allt inte sparat någonting på hemkatalogen. damniiit. och så går det skit med mitt arbete om ungdomskulturer också. 

äsch, hejdå.

the boy with the arab strap.

Mån 4 dec 2006 13:48 (Uppdaterad Mån 4 dec 2006 14:41)
Övrigt, 22 läsare totalt



13.48

nu har jag tagit en välbehövd paus i pluggandet. det är nämligen så att jag har psykologiprov imorn - ett prov av arten "skriv så mycket du kan om allting". alltså : ett sånt prov där man fortfarande är på första frågan när tiden är slut. alltså ett sånt där sugigt, sjukt dåligt lärarplanerat prov. 

dock harj ag malt mig igenom två kapitel a 20 sidor vardera på två timmar. har tre kapitel kvar, dvs tre timmar. men jag tänker såhär; hinner jag inte så sjukanmäler jag mig imorn och gör provet på omprovstiden. det är inte en bra tanke men den hjälper mig iallafall att hålla borta den annars så påkommande ångesten. 
men nu ska jag fika och sen ska jag fortsätta med plugget. vet ni vad det är jag läser om?depressioner, stress och kriser. bland annat. hur bra känns det?



14.40

dags att återgå till PSYKOLOGIN!

första advent.

Sön 3 dec 2006 17:25 (Uppdaterad Sön 3 dec 2006 23:32)
Övrigt, 21 läsare totalt



17.25


and if i wasting my time

ska jag säga?
jag har tränat och bakat lussebullar idag. men jag har inte pluggat.
alltid är det nått man kan hata sig själv för att man inte gjort :( 

men nu ska jag duscha.


23.23

23.23.. nån tänker på mig! <3
hoppas bara att det inte är någon jobbig. 

vet ni? mamma, ola och josefina ska till stockholm första veckan i januari! "jaha, sooo?" tänker ni nu men det roliga är att jag ska följa med - mamma nästan tvingade mig till det - UTAN att jag har något hotellrum! "what!? nu vimsar hon!" tänker ni - men inte! det är nämligen såhär; mamma har rabattkuponger som gäller för vistelser på några hotell i stockholm. dock gäller dessa rabattkuponger endast för ett visst antal personer - i det här fallet för ynka tre. alltså: jag får inte plats. men jag ska med ändå. hur går det ihop sig? varför ska jag ens följa med? jo det här ska ni få svar på mina kära vänner: mamma nästan tvingade mig till det (jag vet att jag redan sagt det) DÄRFÖR att ola tvingade henne till att ta mig DÄRFÖR att han inte gillar att shoppa utan min närhet - DÄRFÖR ska jag få följa med (eftersom mamma följer olas minsta vink, yes). så mamma kom till mig och försökte lägga fram det hela lite snyggt; "jo du vet amanda, jag ola och josefina ska ju kanske till stockholm.. och då tänkte vi om du ville följa med.. men alltså, du får ju inte plats och så.. men jag tänkte, du kanske kan bo hos.. kaaaaaaallee?" 
haha så nu blir det så, tror jag. jag ska bo hos kalle i tre dagar! hur kul som helst. han är dessutom ensam hemma - så vi ska värsta laga mat och träna inför vuxenlivet - vi ska ju liksom gifta oss och allt så det är lika bra att man redan övat in sig så man känner till varandras ruiner och sådär. 

en sak till: varför finns inte jävla antons adress på folkungaskolans hemsida!? hur ska jag nu kunna maila honom och säga att jag inte kommer dyka upp på historian imorn? DAMNIT.

och ÄNNU en sak till: liza ska kanske köpa en whitestripes tröja till mig nere i göteborg! så ska jag skicka henne pengar. AAH jag är hur glad som helst, fatta en tröja med DOM på! jag har ju visserligen redan en men den är det bara ett torn på (fast den är ändå ovärderlig - den är äkta! tänk om jack white pillat på den liksom?) men ÅH en whitestripeströja! UNDERBAAAAART :D :D :D

did you see me eating frosties from your fridge?

Fre 1 dec 2006 09:22 (Uppdaterad Fre 1 dec 2006 15:48)
Övrigt, 24 läsare totalt


9.22


wo lunar har julkalender! det var bra. hoppas jag vinner skivan.
nu har jag samhäll och sen har jag religion - efter det är skoldagen slut och helgen nalkas. SKÖNT!

igår var jag med olivia och jenny, det var jättemysigt. olivia och jag gick hem till jenny och där har jag inte varit på huuur länge som helst! det var kul :)men sen skulle jenny stryka och så skulle danne komma så olivia och jag förpassade oss därifrån och gick hem till olivia istället. vi gjorde te och satte oss på hennes rum och diskuterade böcker och musik och pratade serious talk , ni vet, sånt där som man bara kan göra med olivia? så himla mysigt var det! 

oh, det är första december idag! det har jag inte riktigt fattat. julkalender ikväll :) 
är det stormöte idag btw?



15.43

okej, lunar hade mer koll än vad jag trodde. jag tänkte ju lura dom och tävla en gång till, men iiiicke då, det FICK man inte. blö. 
det finns rätt mycket att skriva om idag, men jag börjar med att ta upp att jag ska bli SMAL igen! bara man äter mindre kalorier än vad man gör av med så måste man ju bli smalare? så därför ska jag börja träna men bara LAGOM mycket; när jag själv vill det. verkligen bara när jag själv vill det och inte för att jag ska bli bra. okej? och så ska jag äta mer bra. mer tänka på vad jag äter. okej? ja vi får väl se hur det går. jag fick iallafall kicken när jag fick syn på en jättefin tjej på bilddagboken. så vill jag också se ut! :) så jag gav mig ut och sprang (patetiskt va? ;P). om nått år så! ;)

sen orkade jag inte springa upp och hämta nya trosor efter duschen så jag tog ett par som hängde på tork och dom var inte riktigt torra än så nu är jag blöt om rumpan :S

idag har jag även lärt mig fronter samt skrivit jätteseriöst i min loggbok (dock inte i den som handlar om PA:t utan den som är om samhällen :p) eftersom jag hittade en tidningsartikel i extra som handlade om hiv/aids och det är det vi skriver om så jag ba: yeees nu kan jag få till ett riktigt analyserande logginlägg! och så har jag skaffat internet-loggbok för projektarbetet! ack, samhället går framåt må jag säga.

nje om jag kanske skulle anpassa mig uppåt för lite bokläsning? JA!
ciao.

sista chansen.

Ons 29 nov 2006 22:23
Övrigt, 19 läsare totalt



and all my life i've been waiting for my motivation




haha ja. verkligen. vilket jävla liv.
nu har jag anmält mig till lokfesten iallafall. det kommer bli jättekul, den här gången ska jag verkligen inte GÅ hem! jag ska göra upp med mamma innan så att hon kan komma och hämta mig this time. 

idag.. somnade jag på två lektioner. creepy! men det var a) jävligt tråkigt, och b) JOBBIGT för jag är inte vaan vid att gå upp sju, jag har så många sovmorgonar nuförtiden!

och imorn ja. RELIGIONSPROV. fan. det känns bara som att lära sig massa bullshit. men ja, för att förstå andra människor så måste man ju läsa sånt men det känns skumt att läsa om vad folk tror på. ändå. (och så suger det skithårt också). så jag har inte pluggat nåt. FAN.

imorn ska vi även träffa ola. fan vårt projektarbete är helt pissed. undrar hur det kommer att gå (då tänker jag framförallt på mitt betyg eftersom dom ändå skrivit i sina loggböcker - tillskillnad från moi.) det kommer gå så dumt! men jag orkar inte, jag ORKAR inte tänka betyg. nej.

nej nu ska jag sova, kalle är ändå inte på msn. inte stina eller elsa heller (jag ville ju ha alla vackra bilder som vi tog idag på naturkunskapen :'|) moha. 


PUSS. (i)

sjukt i huvudet.

Tis 28 nov 2006 20:08
Övrigt, 20 läsare totalt


skolan ger mig ångest. 
att vara hemma ger mig ångest.
fritiden ger mig ångest.

vad är meningen med det här jävla livet?

sid.

Mån 27 nov 2006 11:33
Övrigt, 19 läsare totalt


uh la la la.
datorerna här är hur mupp som helst, är man inne på bilddagboken så är man ena sekunden inloggad som sneet, andra sekunden som elsabuff och sen helt plötsligt som stinalovisa. men aldrig som en själv. helt sjukt. 

man hade fått jobba hemifrån med historian om man hade velat. fan. hur kunde jag missa det? 
jag ska iallafall in till stan en sväng och leta efter senaste numret av uncut. vart säljer dom uncut? inte pressbyrån eller? :S dom säljer ju iallafall mojo där. jaja vi märkert. 




same boy you always known, same boy you always KNOWN





igår satt jag jättelänge och skrev brev till kalle. ska skicka det tillsammans med dvd:n som jag lånat sen.. i våras. sorry :/ hoppas brevet piggar upp då iallafall, jag förstår ju att han saknat sin dvd; det var ju jack white på!

oj nu kom anton och blev sur för att jag var inne på lunarstorm (och varför är jag egentligen inne på lunarstorm? bara det att jag inte vill börja skriva mitt arbete innan jag sett sexpistols-dokumentären en gång till)

nej hejdå, ses sen. (jag glömde såklart posta brevet till kalle)

lovesick.

Lör 25 nov 2006 13:14
Övrigt, 20 läsare totalt



igår var det billie the vision & the dancers (med världens längsta jävla namn) på skylten och det var rätt så kul, om än inte lite segt. 

vi drog dit till klockan sju. egentligen skulle vi bara gått dit, fått en stämpel och sen dragit vidare på förfest men de planerna sket sig visst så vi hängde på skylten från sju tills dess att de gick på scenen, - klockan tjugo över nio. JIPPIII. 


dom spelade på lilla scenen också, och det innebar att det blev sjukt jäkla trångt eftersom det kom en hel del folk. sandra hade visst pratat med en arrangör som sa att de räknat med högst 20 pers på spelningen - det kom 300! helt sjukt, inte konstigt det blev lite småtrångt :P billie är stora i linköping!

jag stod med isabel typ.. längst bak. det var inte jättelyckat för man såg inte så bra där. så vi gick och hämtade en soffa och ställde den i dörröppningen till lokalen. vi såg inte så bra men vi satt bra och hörde bra så det var värt ^^ vi körde sitt-danser, mycket skönare än att hoppa runt och ha sig ;) vi hade ju inte sett ett skit där bak heller, liksom.

sen efter konserten var vi de allra fräshaste, för alla andra var dyngsvett eftersom dom hoppar runt där inne. mohaha. jag var jättehungrig (hade inte ätit sen frukost - gosh vad jag slarvar med maten :|) så jag blev packad på en öl (det är ju iofs apbilligt) men jag fick med mig de andra till burger king. så vi satt där ett tag (det var kul och mysigt) innan vi drog till 55:an. sen skulle dom andra försöka ta sig in på platens men jag orkade inte så jag åkte hem.

imorse var det jätteläskigt, jag vaknade klockan 11, och så var det helt tomt i huset! (eller ola var hemma men han sov så han märktes inte). alla de andras sängar var tomma och hela huset var tomt och jag hade inte märkt att de drog! läskigt. 

äsch. bajs. hejdå.

vi åker aldrig mer till las palmas igen.

Fre 24 nov 2006 10:58 (Uppdaterad Fre 24 nov 2006 14:36)
Övrigt, 20 läsare totalt



10.58

oh, igår var jag på bio. såg de andras liv och den var sjukt bra. se! 
och sen kom pappa och hämtade mig och jag började berätta om att jag ska göra ett arbete om punken och frågade ifall vi hade sex pistols-filmen kvar som han och jag såg en gång. då berättade han att han börjat titta på en dokumentär om just punken samma kväll, asläskigt! men det var skitbra för jag antecknade tre a4sidor under den där dokumentären och det ska bli KUL att skriva om punken! 

me like sex pistols <3

och ikväll blir det billie the vision & the dancers! dock har jag tröttnat rätt mycket på dom, har lyssnat sönder skivorna (gaah) men det ska bli kul att se dom, det kommer säkert bli asbra! ska dit med snät, kak och deras polare. skojskoj! (det är asmånga som ska dit och man kan bara köpa biljetter i dörren så vi ska va där sex fast dom inte går på scen förrän 21! haha)

det var väl typ.. det.




14.24


http://www.sn.se/parser.php?sect1=110&sect2=...

aah ni måste rösta på nummer fyra, det är ju OSCAR förihelvete! så hiiimla kul, cred till filippa som nominerat honom! rösta rösta röösta :)

annars har jag varit hos tandläkaren sen jag skrev sist. jag var på akutbesök eftersom jag fått massa isningar i en tand. lagningen hade typ lossnat så dom fick borra och sätta in nyså nu är jag sådär mysigt förlamad ni vet? usch. jag köpte en muffin när jag ändå var nere vid ica och sen när jag skulle äta den och dricka te (gjorde värsta mysstunden) så kunde jag knappt äta den - det var jävligt sorgligt! men det borde släppa när som helst, om jag har tur.

ehm.. jo juste! mina SONIC kom idag också, så jag är värsta lycklig! timbuktu, LIBERTINES, hives, thåström och WHITE STRIPES-intervjuer!!!! så nu är jag så himla glaaaaaad. värsta bästa dagen idag. 

bevis på att det är bästa dagen:
> mina tidningar kom
> white stripes kom fyra gånger i rad på min ipod för att sedan följas upp av två raconteurs-låtar. var det slumpen eller ett starkt bevis på att den här dagen är värd att tycka om? jag tror på det senare alternativet (annars skulle det ju inte stå med på den här listan juuuue)
> det kostade inte hos tandläkaren för det är tydligen gratis till 20 :D
> billie ikväll!
> fredag UTAN specialidrott - praise the LORD!

jaja nu ska jag gå, glöm inte att RÖSTA på OSCAR ARMAN nummer FYRA. oscar goes stjärngosse!!!



14.34

kolla det HÄR då:


http://www.sn.se/parser.php?sect1=101&sect2=...

HALLÅ vad är grejen!? ALLA man känner från nyköping är med i tidningen samma dag! IDA SOM LUCIA! congraaaaaaaats! :D

så himla kul för henne :)

skolan också.

Tors 23 nov 2006 13:53
Övrigt, 19 läsare totalt


ojoj. lite utav ett sammanbrott igår ja. men jag har kommit på att mitt liv inte riktigt är som jag vill att det ska vara. just nu har jag sjukt mycket i skolan och jag vet inte hur länge till jag pallar att ha det så. jag kommer aldrig hinna få allt gjort även om jag satt 10 timmar om dagen enda fram till jullovet. :S

just nu:
- fetaste psykologiprovet om två veckor
- religionsprov nästa vecka
- läsa ut alexandra för att ens klara g-frågorna på religionsprovet
- göra ett specialidrottsarvbete på 15 sidor - inlämnas december
- arbete i samhällen - göra en tidning
- inlämning historian; ungdomskulturer
- engelska: redovisning och lämna in BOKRESENSION (skulle vart inne för två veckor sen)
- religion; ska vi tydligen få inlämningsuppgift i också
- PROJEKTARBETET!!!!!!!!!!!!


awaowooawwwwwaaaaaaaa stresstresstress :(
jag kommer verkligen aldrig klara av det här; det kommer snarare bli så att jag skiter i allt istället. hur fan tänker dom!? jävla skola!!!!!

jag skolkar nu, såklart. inte tänker jag göra nån jävla redovisning på engelskan. mwaa :/

fuckoff.

Ons 22 nov 2006 21:40
Övrigt, 15 läsare totalt


menherregud. orienteringen, jävla orientering. jag blir påmind om den HELA tiden, jag måste träna, jag måste träna. men om jag inte har den ambitionen/viljan? åh, det är så jävla jobbigt. jävla träning, jävla feta kropp, jävla alla som tjatar, jävla specialidrott där jag kommer dra ig, jävla jävla IDROTT!

fan, de här tankarna dödar mig varenda dag. jag ska bli smal jag ska börja träna jag ska bli bra jag ska visa alla jag ska försöka lära mig att tycka det är kul (fast det egentligen suger så jävla hårt att jag hellre skulle krypa ensam till kina) ÅH. jävlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. 

varför. varför. åh snälla lilla jag sluta tänka på det, gör det som är kul, blir du fet så skitsamma, faaatta. men jag vill vara bra jag vill vara omtyckt och allt :'( åh. 

äsch skitsamma, det är ingen som fattar sånt där ändå för alla tycker att träning är så jävla kul. men jag gör inte det, fatta det JANNE, pia, karin, PAPPA! ååååh. dödhejdå.

behöver ni funket så bringar vi det!

Mån 20 nov 2006 22:55
Övrigt, 18 läsare totalt


"vår gode vän nån sa en gång att man ska dansa som om ingen tittar och älska som att det aldrig kommer att göra ont [...]"


måndag igen, ja. det sköna är att det är ledigt imorn. och på onsdag. jag ska titta på scrubs! och så ska jag sova jävligt länge.

ikväll var jag på bio med stina och olivia. vi såg borat, och den var så sjukt jävla rolig. jag har fått otroligt mycket längre liv tack vare borat! 

usch vad läskigt det är att lyssna i hörlurar, man hör ju inte vad som händer runt omkring! jag sitter och tittar mig omkring heeela tiden. buhu, ghoosts :'( 
jag fick min timbuk-skiva idag! eller jag fick den ju för ett tag sen men då var den paj så idag fick jag det nya fodralet, yeees. hoppas jag får mina sonictidningar snart också! så himla götte, alltså.

(kalle och jag ska skaffa katt.)
äsch, nu har jag ont i magen. jag har kommit på att jag bara äter lagad mat på helgerna - mina veckor består av smörgåsar morgon, middag och kväll. jag DÖR på fucking mackor. så jävla äckligt. men jag kan inte/vill inte/HATAR ATT laga mat :'( jävla dumt alltså. men imorn ska jag värma på spaghettin och köttfärssåsen, längtar redan. åh vad gott det ska bliiii... 

hoppas att:
> nån har kommenterat iallafall pyttelite i min bilddagbok
> jag kommer att sova gott i natt och slippa ryggont
> jakob fortfarande vill dansa bal med mig även om han är ihop med eva nu
> det blir askul på fredag :) (ingen risk att det inte blir det, ALLA ska på billie the vision! :D)



slut. ciao. HEJDÅ.

kärleken förde oss samman.

Mån 20 nov 2006 22:55
Övrigt, 18 läsare totalt


idag har jag varit bakis.

jag har också varit på coop forum och köpt dammsugarpåsar och sen en sväng till signalen för matshopping. och efter det på willys för att köpa toalettpapper. jag har alltså varit på alla de tre stora matkedjorna under samma dag! (signalen är en ica-affär) cooooolt. 

sen har jag lagat mat, inte illa va? spaghetti och köttfärssås, jag ägde. det blev satans gott!
men nu är jag full i magen och tom i huvudet känns det som. fan, vin alltså.. 

ikväll ska vi kanske hyra da vinci-koden. yepp. puss.

kärleken förde oss samman.

Mån 20 nov 2006 22:55
Övrigt, 18 läsare totalt
idag har jag varit bakis.

jag har också varit på coop forum och köpt dammsugarpåsar och sen en sväng till signalen för matshopping. och efter det på willys för att köpa toalettpapper. jag har alltså varit på alla de tre stora matkedjorna under samma dag! (signalen är en ica-affär) cooooolt. 

sen har jag lagat mat, inte illa va? spaghetti och köttfärssås, jag ägde. det blev satans gott!
men nu är jag full i magen och tom i huvudet känns det som. fan, vin alltså.. 

ikväll ska vi kanske hyra da vinci-koden. yepp. puss.

kärleken förde oss samman.

Sön 19 nov 2006 19:06
Övrigt, 21 läsare totalt
idag har jag varit bakis.

jag har också varit på coop forum och köpt dammsugarpåsar och sen en sväng till signalen för matshopping. och efter det på willys för att köpa toalettpapper. jag har alltså varit på alla de tre stora matkedjorna under samma dag! (signalen är en ica-affär) cooooolt. 

sen har jag lagat mat, inte illa va? spaghetti och köttfärssås, jag ägde. det blev satans gott!
men nu är jag full i magen och tom i huvudet känns det som. fan, vin alltså.. 

ikväll ska vi kanske hyra da vinci-koden. yepp. puss.

maskerad ikväll.

Lör 18 nov 2006 14:58 (Uppdaterad Tors 7 dec 2006 00:03)
Övrigt, 17 läsare totalt


14.58

herregud vilken himla fucking tid det tog att ladda upp alla londonbilderna på bilddagboken.. men nu är dom där iallafall! 
http://amandaalmen.bilddagboken.se/ 7 till 14:e november ligger dom på. check them out! (det är det minsta ni kan göra nu när jag har suttit och lagt ut dom hur länge som helst)

måste verkligen duscha nu, ska vara hos fredd vid fem. innan dess ska jag ha fixat mig i ordning. damnit!

igår var vi på fort knox-spelningen på elsas hus! jättemysigt :) ska lägga upp bilder från det också men hiiiinner inte nu.. puss!

23.55


ojjj nu är jag hemma efter maskeraden. den var kul i början, jag hade slalomdräkt och fula vinterkängor och öronmuffar! vi fick massa gratis dricka och jag och fredd h'vde för fort såååå.. jag blev för full och gick ett varv runt huset och spydde vid varje knut plus lite bakom en dörr. jag var alltså på toook för full (så full har jag ine varit på minst två år) eller alltså jag blev full för fort! så tobbe skjutsade mig till station och sen kom mamma och pappa (de ga´de varit på bio) och så åkte jag med dom hrm. skönt att vara hemma, jobbigt att sova borta när man är dålig liksom. 

förlåt alla att jag drog hem så tidigt och att jag inte kunde hålla koll på mg själv, det ska inte hända igen.. :( 
(det var gratisvinet!!) men nu måste jag snabba mig på annars blir klockan 12 och då räknas den ghär dagboken till imorn. jaja- sovgott

this is music. music is life. this is life.

Tors 16 nov 2006 13:59
Övrigt, 19 läsare totalt


13.59

jag gjorde scones när jag kom hem, det är så goott. 
och idag ska ola på jobbintervju :O eller han tänker kanske inte gå dit men jag försöker verkligen övertala honom, vafan, jobb, det är det inte alla som har!

haha, lisa ska vara vykort på lördag, så jävla roligt. och fred ska kanske ha skiddräkt och stina ska vara ful svensk med magväska. men jag då? jag kommer vara astråkig i strandklänning.. kanske kan köpa ett hulahulahalsband eller nått iallafall? :S

blääää idag fick jag min timbuktu-skiva och butterfly effect-dvdn. SÅKLART att cd:n är helt pajad! helvete. så nu måste jag reklamera den och får vänta ännu längre. buhuuu.

så jävla KLUMPIGT

Ons 15 nov 2006 13:06 (Uppdaterad Ons 15 nov 2006 19:40)
Övrigt, 24 läsare totalt



13.06


julia skrev om klumpar i magen på grund av förhållanden och visst, men just nu har jag inget förhållande. men jag har ändå en "herregudvadskajaggöraochNÄRskajaggöradet?!"-kl ump i magen som vägrar att ge med sig. visserligen skapades den igår exakt samtidigt som min ipod valde att gå sönder, eller nja, snarare exakt samtidigt som jag INSÅG att ipoden var trasig. vilket sammanträffande, va? 
det är inte förrän man förlorar någonting som man förstår hur mycket det var värt.

RIP amandas ipod. 
* 9/10 - 2006
+ 14/11 - 2006


(hittade inget kors så det fick bli ett plus) 
fanihelvetet vad jag är ledsen men vad ger det egentligen!? den blir ju inte hel för det! fan hellre ett dåligt förhållande nu alltså (eller kanske inte men..) där finns det ju iallafall en MÖJLIGHET att det blir bättre! men inte fan lagar sig min ipod av sig självt, nee, jag måste ringa och grojsa och jagvettefan. ÅH. ingen som är typ expert på att laga ipodar som vill åta sig ett simpelt uppdrag - att rädda livet på min? (han har liksom inte passerat tunneln än, han ser bara ljuset så det finns fortfarande hopp!)

äsch. bara för att jag var så sörjande så sket jag i de sista två lektionerna. och vet ni? imorn har jag ingen engelska - och det innebär att jag slutar 11 istället för 4 ^^ sånt är verkligen bra men I TIDER SOM DESSA är det fan inte lätt att glädjas alls. 

idag hade jag min freestyle igen. och inte har mina skivor kommit och inte min dvd heller och inte ens min telefon! inte ens min prenumeration på sonic har jag fått. jag ska nog aldrig mer beställa från fantadiginternet.

dags att avrunda efter ett väldigt uppiggande dagboksinlägg. tack för att ni lyssnar (fast det gör ni ju inte) men Skit samma, hejdå.

19.31



nu har jag ringt apples kundservice och fått nyheten att jag inte har garantin på min sida. ska jag laga den kostar det 2010:-, köper jag en ny kostar det 1996:-. fuck OFF!

så jag gick upp på mitt rum och tjöt lite. eller, ganska mycket. satte på "elephant"-skivan, som alltid när jag är på dåligt humör och ställde en stol framför white stripesplanschen, och så satt jag med texthäftet och sjöng för jack och meg. hoppas dom uppskattade det, jag tröstades iallafall :) fast det gör man alltid av "there's no home for you here".
jag lyssnar på den igen nu :) 

jaja, jag får väl använda ipoden ändå. för det är ju bara det att maninte ser något på displayen, annars funkar den liksom normalt. jag lyckades leta upp "blanda spår" så nu får den för alltid vara inställt på det. 

förresten har jag lagt upp lite nya bilder på bilddagboken. eller dom är gamla men de är nya för dagboken, om ni fattar. jag gjorde ett roliga-minnen-medley!
(http://amandaalmen.bilddagboken.se)


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
there's no home for you here girl go away 
there's no home for you here

searching is killing me.

Tis 14 nov 2006 14:38 (Uppdaterad Tis 14 nov 2006 23:38)
Övrigt, 23 läsare totalt



14.38


nu är jag i skolan och för första gången på mycket, mycket länge tänker jag stanna till psykologin. när gick jag på den senast? jo, det var den lektionen då vi fick reda på att greger inte kommer tillbaka på hela terminen och att vi istället ska ha hon fettot. efter det slutade jag gå. utan greger lär jag mig lika mycket psykologi att inte vara där som att vara där.

.. men man är ju inte mer än människa, och vilken människa vill inte ha ett betyg att skryta med? nä precis. just därför ska jag gå dit idag, för att få någon närvaro iallafall. nu kommer jag säkerligen inte att kunna skryta om mitt betyg sen men det spelar inte så stor roll, jag ska iallafall ha ett betyg. 

jag fattar faktiskt inte hur man lyckas få mvg längre. jag får bara mvg i svenska, enda ämnet jag inte engagerar mig i tänkte jag skriva men så tänkte jag efter ltie och kom fram till att det nog snarare är tvärtom. svenska är det enda jag engagerar mig i, för det tycker jag är kul, eftersom jag har mvg. fan. 
fick iallafall vg på samhällskunskapsprovet. som gick så bra. 
och så lär jag få vg på historian. 
och på psykologin.

jag är så tråkig och medelmåttig!
storlek 38 i skor, storlek 38 på HM, M i alla andra affärer, 28 i byxor, VG i alla ämnen. 
så jävla tråkigt vanlig!!!!

jag vill vara speciell men det är inte alls lätt i dagens samhälle. eller så ser man det som så att alla är speciella men så är det fan inte.
hejdå! nu ska jag snart ha psykologi med fettmama! jag kan hälsa henne från er (jag lyssnar på beck, det borde du också göra)


23.33



ja men nu kan jag inte lyssna på beck längre, och vet ni varför!?
jo för jag har FÖRSTÖRT MIN IPOD!
och för att ni inte ska missuppfatta något så säger jag det igen:
MIN IPOD ÄR TRASIG.

jag HATAR mig själv! fanfanfanfan!!!!!!!!!!
hur i helvete lyckas man!? jag hade den bara i fickan under psykologin och sen när jag skulle spela musik på väg till bussen var hela glaset och hela displayen trasig, man ser inte ett skit! glaset är spräckt. FAN!
så hur gör man nu? jag fattar nada av apples jävla hemsida, måste slå upp varannat ord. hur göör man?

jag har haft riktig jävla otursdag idag. på väg till tåget halkade jag i backen och skitade ner hela byxorna/skorna med lera. och jag som hade jättebråttom eftersom min första lektion var ett prov. (givetvis) så jag löpte hem, kom hem 9.19 (tåget går 21) sprang upp på mitt rum och bytte, stack iväg igen 9.20, precis när den slog om till 21 och löpte som en GNU, och visst hann jag, men.. ja. det var jävligt jobbigt och jag fick gå i slumpvalda byxor. 

men återigen, jävla ipod :'(

sen var mamma och jag på teater ikväll, det var jättebra. blästrad hette den och det var bara en enda kille som spelade! han var hur duktig som helst.. jag vill också vara skådespelare sådär.

hejdå.

lift up into space (yes please)

Mån 13 nov 2006 19:04 (Uppdaterad Mån 13 nov 2006 23:36)
Övrigt, 19 läsare totalt



19.04



i smell the pavement..



oh lala. jag borde plugga, ändå sitter jag här och stör mig på itunes. vet ni hur mycket som stör mig i den här världen egentligen? och då syftar jag framförallt på mig själv. 

äsch, det är inget vi ska gå in på nu. jag har hittat mitt balpapper, det var bra, då kan jakob och jag skriva i det imorn eller nått. yepp.

fan vad jag har ont i huvudet. 
junkies on the tv. 
men ja, jo. imorn är det liksom ett prov i historia och det borde jag ju kunna vid det här laget. men hur jobbigt är det inte med huvudvärk? och att göra samma saker tusen gånger om på super mario sunshine? och att jag inte fattat förrän idag att det är jack white som skrivit alla låtarna på back to cold mountain? (så nu måste jag se den igen men det gör inget för han är ju med ^^)

OH YES! ÄNTLIGEN nått som piggar upp mig! ANNA är online SAMTIDIGT Som mig på msn så nu kan hon skicka mandobilderna! oh praise the lord eller nåt, fan vad glad jag blev nu (stinas pappa tyckte att jag och elsa svor jättemycket :|)

men så himla kul!! jag ska ta emot alla innan jag tittar på dom, blir roligast då ^^ SEN ska jag lägga upp dom så ska ni få se också! ;)



20.24


okej, kolla in den hääär:
http://amandaalmen.bilddagboken.se/
MANDO DIAO! <3
dock kommer jag inte använda den där bilddagboken så mycket, för jag har ju ingen egen kamera, den är trasig. jag kan säga till när jag läggre upp bilder, så slipper folk kolla in den och bli besvikna för att det är alldeles tomt. men skitsamma. kika mando diao nu och observera att gustaf norén är sjukt snygg! ÄVEN när han är hyfsat bakis!

23.35


men det är ju förihelvete lag på att kommentera bilderna också, annars är det ju inget kul

london 7/11-10/11

Lör 11 nov 2006 23:59                           Resor, 23 läsare totalt



23.59




usch vad man mår illa av att äta kladdkaka, det är verkligen inte gott. nej, tacka vet jag.. ehm.. äsch jag kan inte komma på nått, men skitsamma.

jag har varit i london! det var jättekul, fast vi hittade ingen skola så nu är vårt projektarbete typ helt fucked up. hoppas det löser sig ändå, jag tror faktiskt det kommer att bli så att vi får jämföra vår skola med typ katedral. men det kan ju bli rätt spännande det också (hmm?), jag menar, hur mycket elevdemokrati har dom? inte som vi iallafall, men vi har ju visserligen töntigt överdriven elevdemokrati på vår skola.. 

london, ja. vad hände? jo, vi kom dit vid sex och allt var frid och fröjd. vi kom på rätt tåg till liverpool station och tog en taxi därifrån. (jag stannade en londontaxi!) vi hade ingen aning om hur mycket dricks vi skulle ge till chauffören men han var snäll så vi slapp. det var hur mäktigt som helst att åka taxi över tower bridge! vi kom fram till sjömanskyrkan där vi skulle bo typ klockan nio och vi hade sån tur att vi fick det allra sunkigaste rummet de hade. damm på hela golvet och inget fönster. jaja. det blev mysigt när vi fått göra oss lite hemmastadda. det luktade konstant hårspray i vårt rum, men bättre det än att det luktade sunk. 

vår första dag i london hade vi tänkt att spendera på en skola i richmond, dock blev så inte fallet. vi köpte en fyra zons kort och åkte ut till richmond (coolt att vi iallafall lyckades ta oss ut dit!) men sen när vi väl kom dit började det gå fel. vi hade typ tänkt oss att skolan skulle ligga precis vid stationen, just när man kom av, men... det gjorde den ju inte. det var precis lika mycket stad i richmond som det var någon annan stans i london. och inte hade vi någon adress heller.. så vi vandrade runt på måfå, gick in på ett college och frågade ifall de hade nån gymnasieskola i richmond, men de hade ingen aning. ingen hade iallafall hört talas om den skolan som vi skulle besöka. så efter en och en halv timme gav vi upp...

...och åkte till harrods istället. det var mycket roligare. vi kollade in en sväng på zara och testade en röd telefonkiosk och sen åkte vi vidare in till oxford street för att äta på mcdonalds (men det var också ända dagen som vi åt onyttigt!). efter det gick vi på regent street från picadilly circus tills vi kom till en kyrka som hette all souls, och från den åkte vi med bussen till trafalgar square (kanske assvårt att hänga med nu men sen när jag får alla bilderna tänkte jag göra mig en bilddagbok och lägga upp dom på för vi har tagit HUGE mycket bilder!). och efter deeeet besökte vi big ben och tittade på london eye. vid den här slaget hade klockan hunnit bli rätt mycket så det var mörkt ute, och det gjorde upplevelesen ännu större för det var så mycket lampor och så MAFFIGT!

dagen efter det tänkte vi ägna helt åt shopping, och .. det gjorde vi också. jag köpte tre skivor på virgin megastore och en t-shirt på topshop (för 700 spänn :|). på kvällen såee.. åkte vi buss åt helt fel håll efter det att vi blandat ihop tower bridge med london bridge och hamnade på ändstationen utan att först märka nått. vi satt på övervåningen i bussen och märkte verkligen inte att alla andra klev av. sen helt plötsligt började chauffören tända och släcka lamporna och sen började han vissla massa i en visselpipa och skrika på oss, och först då fattade vi att han ville att vi skulle gå av. så där stod vi, mitt ute in the middle of nowhere utan att veta åt vilket håll vi skulle gå. men det löste sig, jag frågade en snubbe om vägen till närmsta underground och vi knallade dit och sen åkte vi hem. kvällen till ära köpte vi potatis som vi skulle "baka" i micron på vandrarhemmet - vi tänkte ha en liten mysig sistakvällenmiddag. fast stina sumpade det genom att trycka hela sin yoghurt medans elsa och jag tillagade potatisen så hon var proppmätt när potatisen var klar så det blev inget av vår mysmiddag :p 

japp, och sen nalkades sista dagen. vi ville olika saker; stina ville besöka en park och kolla på buckingham palace, elsa ville åka runt och leta efter en skola för att försöka få det ordnat och jag ville in till stan för att handla skivor. okej, jag känner att jag var oseriösast där men skivorna var mycket billigare i london! konstigt nog fick jag som jag ville och vi åkte in till stan. knallade runt lite på oxford street men bestämde oss nästan direkt för att åka till harrods än en gång, eftersom stina kollat in ett par byxor på en zarabutik där intill. så vi gjordet.. och det var bra! för stina köpte inte bara sina byxor, utan hon hittade även en väska (som hon letat efter hela tiden!) på en assecoaraffär, och jag hittade ett par fina örhängen på samma ställe. sen gick vi in på harrods, där stina köpte dyr choklad till sin pappa i farsdagspresent, elsa köpte en penna till sin pappa och jag köpte.. ingenting. till min pappa, alltså. till mig själv köpte jag te. och när vi skulle gå gick vi igenom parfymeriet för tredje gången och då slog jag till och köpte en stella mccartney-parfym. och det var så KUL för han snubben som sålde var jättetrevlig (det är visserligen alla i det där landet) och behandlade mig som värsta prinsessan (nu vet jag hur paris känner sig när hon shoppar!). det var typ "thank you, darling!" och så slog han in parfymen och den tillhörande body milken i papper som han först sprutat parfym på, och sen la han det i en jättefin designerpåse med en harrodsrosett, och det var så härligt att gå med den där påsen i handen sen och känna sig värsta.. rik! 
efter det åkte vi tillbaka till oxford street så jag kunde springa in på his masters voice och köpa ytterligare två skivor innan vi var tvugna att åka tillbaka för att hämta våra väskor innan v i headade mot flygplatsen. 

och väl där krånglade det en hel del, eftersom de är rätt hårda i london nowadays.. så, först blev de sura på att stina hade tre väskor och för att jag utöver mitt handbagage hade min stella-påse i handen (men vafan, hade du själv velat vika ihop den och ha dig om du fått en sån fin påse!?), så vi tvingades kompromissa och packa ner allt ännu hårdare i de ynka handbagage vi fick bringa onboard. så när vi gjort det var det dags för vägning av väskorna, som max fick väga 10 kg. dags för problem två: stinas vägde 11,6. dock var tanten vid vågen schysst och lät henne passera. men nu kommer problem tre; vid tullen eller vad det heter, där de visiterar en, började det pipa när stinas väska passerade så de var tvugna att packa upp allting och kontrollera vad det var. och LIKADANT med elsas! plus att elsa var tvungen att kroppsvisiteras. (jag hade värsta turen! lucky me) i stinas väska hittade de schampoon som hon glömt ta ur så dom fick hon slänga, men i elsas hittade de ingenting. skumt. efter det hade vi ganska bråttom till planet (trodde vi) så vi typ hetsade på hur mycket som helst tills det visade sig att vi inte alls hade så bråttom.. men till sist kom vi iallafall på planet och kunde pusta ut..

.. och sen efter två timmars flygning och 90 minuters bussfärd var vi hemma i linköping igen och vår londonresa avslutades med ett "gud-vad-vi-är-trötta-med-glada"-kort på fjärrbussterminalen! 


jag handlade massa skivor;

the libertines - what became of the likely lads EP
the magic numbers - the magic numbers
the strokes - first impressions of earth (för bara 8 pund - alltså 100 spänn!)
the verve - this is music: the singles 92-98 (bara för att victor norén hyllade richard ashcroft på sugarplumspelningen ^^)
the white stripes - get behind me satan (ÄNTLIGEN slipper jag ha den bränd mer!)


och så blev jag erbjuden nån form av modelljobb också, det var rätt kul. fattade inte riktigt vad det var men jag var ändå tvungen att tacka nej eftersom jag inte skulle stanna i london så länge. men tänk om jag om nått år hade varit den nya gisele blümchen? uuuh drömma går ju ;)

yepp, men adios nu (annars kommer det här inlägget bli hur långt som helst)

III

sister do you know my name? (harjaghaftdenförut?)

Mån 6 nov 2006 16:37 (Uppdaterad Mån 6 nov 2006 16:38)
Övrigt, 24 läsare totalt



fucking fucking fuck. nu måste jag skriva om allt.

jag drar det JÄVLIGT fort;
i helgen såg jag på massa filmer, faktiskt hur många som helst. jag såg till och med excorsisten twice! först skulle olivia och jag se den men så gick den så sent på teven så vi laddade ner den och sen såg jag den igen när jag kom hem för att ola och anton satt och tittade på den. mm. jo, så träffade jag ju olivia! det var jättemysigt, hon är så bra. vi lagade pizza fast båda är urkassa på att laga mat och det blev asgott! sen såg vi ju på filmen också. 

och sen idag var det skola och det var väl sådär. men skönt att vi åker till london imorn och är borta till fredag då! ;) vi får se hur det går, och hur det blir. är lite nervös, känns som att det verkligen kan gå åt skogen, typ med språk och jag vet intedetärhurmycketsomhelstsomkangåfel! men det löser sig säkert, hoppas jag. 
ska jag vara ärlig så är jag faktiskt inte aspepp.. men det kanske är för att jag är lite småorolig och för att det fortfarande känns helt surrealistiskt. det känns inte som att det verkligen ska bli av.

kom förresten precis på att jag glömt loggboken i skolan. hade varit ganska bra att ha den med sig.. men jag tar ju med vanliga dagboken så jag får skriva av därifrån in i loggboken sen. det funkar ju det med? 

lite läskigt att flyga också, det är så sjuka regler. max 1 dl vätska på planet! stina höll på att dö när hon fick reda på det, för det innebär - no hårspray onboard! höhö.
men man får ju typ inte ha med sig någonting känns det som! fucking terrorister som får alla så rädda.

och nu lyssnar jag på back where we belong med sugarplum och får värsta flashbacksen! ååh <3

iallafall så träffade jag jenny och challis på tåget hem idag, det var jättemysigt att träffa dom, var så länge sen! vi stod kvar nere i tunneln och pratade hur länge som helst, jag tror det hann komma två tåg till innan vi splittrade upp oss. det visar bara hur mycket vi hade att prata om och därmed att vi måste ses igen!

jaja, nu ska jag snart packa.

maybe jasper does the astro.

Lör 4 nov 2006 12:41 (Uppdaterad Lör 4 nov 2006 13:16) Övrigt, 21 läsare totalt



12.41

och nu är det lördag ja. 
och vad innebär det? 

jadu. inget speciellt. ska övningsköra lite idag och sen ska jag träffa olivia, vi ska se på film ikväll tror jag allt. de sänder ju rysare på svt så det gäller ju att passa på! ;) 

ola och jag hyrde film igår, nån "läskig" film, den läskigaste de hae på johnnys till och med. den sög. om nåt hus där en bror mördat sin familj och sen gjorde pappan i den nya familjen lika dant, typ. riktigt dålig! så jäkla mycket "the shining" över den så det var ju pinsamt. 

kom just på attjag skulle ha översatt vår enkät till engelska under lovet, och det har jag inte gjort. så jag måste väl göra det idag då. borde också ha gjort engelskan, en bokrecension som jag inte börjat med än, men det orkar jag inte. så jag får hoppas att christina (eller vadfan hon heter) har glömt det. eller nåt.

jag borde städa på mitt rum och så måste jag sätta upp white stripes-planschen! fan att den ska ha så sjuka mått att det inte finns nån ram som passar. måste fixa värsta passpartån nu (haha hur stavas det egentligen? suger på franska så jag körde på en svensk variant.. men egentligen är det passepartout eller?)

she said be bold

oh calle norén <3
jo. nu när jag börjar skriva sångare och hjärtan då vet man att jag inte har nått mer att säga om den här dagen. eller jag kan säga att jag fått mitt visa-kort nu, PILUTTA DIG swedbank i linköping. de påstod att man inte kunde få det om man inte tjänade minst 100 000 om året eller pluggade på universitetet. men när jag ansökte om kortet på internet sen så gick det så bra så. sjukt. 

men nu är det slut. hejdå.! (punkt, utropstecken)

(och där tog låten slut också! sån jävla snygg timing ^^)

13.15

http://youtube.com/watch?v=5qudoD7Lsfk

ola och hans fula polare krigar i linghems skogar. ganska underhållande :P




fuck forever <3

Fre 3 nov 2006 11:39
Övrigt, 21 läsare totalt


hej!

äsch "hej" är ett larvigt sätt att börja. vi börjar om.

tjaa!

fan, det också. men skitsamma. nu börjar jag ändå.

nu är jag hemkommen från en tredagars shoppingresa till stockholm, och det var kul. jag har köpt jeans, jag har köpt skor. jag har köpt en väska, och jag har köpt en klänning. massa smink och SKIVOR.

för inte fan visste jag att de hade BENGANS i stockholm! hur glad blev jag inte!?
så jag köpte:
> babyshambles - down in albion (yes! äntligen! vafan har jag inte köpt den tidigare för?)
> albert hammond, jr - yours to keep (han sköna gitarristen i strokes kör solo. måste man bara ha!)
> scissor sisters - scissor sisters (jao, en billig skiva också. men har man laddat ner i stort sett alla låtar från det albumet är man nästintill skyldig att köpa albumet!)

och så när jag kom hem fick jag "long before rock n roll - singeln av pappa! shysst :) 

så himla sött att det är en bild på kate moss bredvid låttexten till "what katy did next" i babyshamlbes texthäfte! och så står det i <3 you under. åh mys! :) 

puss hej.

the stripper.

Mån 30 okt 2006 22:32

22.33



idag la min ipod av bara helt plötsligt mitt i en låt. den hängde sig och hängde kvar där hela dagen. typ nyss fick jag igång den igen på nått konstigt sätt men jag lovar att den hänger sig snart igen. jävla självbordsbenägen.

jag har stått i två jävligt långa köer idag. först en för att få ta ut pengar på nordéabanken (hmm, 40 minuter kanske?) och sen i en annan för att få sätta in pengarna på mitt konto på swedbank (typ 40 minuter igen. minst) det sög. sugigt att ha konton på båda bankerna och att det ska kosta att föra över pengar emellan dom. 

jaja. sen har jag lekt med en hund också, eller med andra ord: försvarat mina skor som hon envisades med att sno hela tiden. det var mysigt, jag vill ha en hund.

sen kom stina och elsa, för vi skulle planera lite londonresa. fatta nästa vecka åker vi till london! gryyymt ^^)

jao, så det gjorde vi och sen fick vi typ virus på datorn.
och nu har jag precis packat för imorn ska jag mamma och julia åka till stockholm. vi ska bo på HOTELL, så jävla skönt. ska bli mysmys :) 

yes. så ni får klara er utan mig ett tag. 
adiås!

(JACK WHITE<3)

hej hej

Sön 29 okt 2006 13:20
okej, igår kväll var jag med lisa, björn och anton. vi spelade buzz och det var inte jättekul. det sjuka var att anton hade två whitestripeslåtar på sin ipod och en utav dom hade jag aldrig hört i hela mitt liv! sjukt eller?!

sen åkte jag hem och idag sov jag till tjugo i tolv ifall man räknar med sommartiden men nu har man ju ställt om klockorna så jag sov bara till tjugo i elva ^^)
jag tror att vi snart ska åka till ikea men jag vet inte riktigt hur det blir med den saken. 

fucking mamma är hur sur som helst. pms-kärring.

sugarplum fairy, beck, white stripes, caj karlsson

Lör 28 okt 2006 16:14 (Uppdaterad Lör 28 okt 2006 16:17)
Musik, 17 läsare totalt



och det här är ju helt sjukt men jag måste säga att konserten jag var på igår med tokigt underbara sugarplum fairy var den bästa konsert jag någonsin varit på och det är jävligt stort! kan ju bero på att jag hade noll förväntningar och gick med pappa men ändå. 

det var på club hugo eller vad det hette i norrköping och det var för övrigt ett jättefint ställe, mysigt och så. det var inte överdrivet mycket folk och det var jätteskönt det också. två jättebra förband, speciellt det första var hur bra som helst så jag passade på att köpa deras skiva, - montezumas hette dom. lite bob hund stil på sångaren där tyckte jag :)

sen när sugarplum gick på placerade jag mig i mängden av hoppande folk och det störde mig inte det minsta att jag var helt ensam, det var snarare rätt skönt attslippa ha någon att tappa bort. jag kunde rocka hur mycket jag ville och sen när jag hamnade framme vid stämgslet var det bara ännu roligare! calle kom ner så jag fick sjunga med honom i micken! :) 

sen när vi skulle gå därifrån snodde jag en plansch (as usual) och sen gick pappa och jag mot bilen. n'r vi kom till baksidan av klubben där sugarplum spelat fick vi syn på hela bandet som stod där på baksidan och rökte! så jag gick fram med min stulna plansch och bad att få den signerad, och det gick så bra så :) bara att ingen hade nån penna så calle sprang in för att hämta en och undertiden satte sig victor och snackade med mig. hur mysigt som helst! sen kom calle tillbaka och började skriva "till anna" så jag fick skrika till honom att jag faktiskt inte heter anna utan amanda . "meh! varför sa du att du hette anna då? ååååh suck nu blev det ju jäääättefult!" :) så nu står det typ "till annanda" på planschen men det gör inte så mycket :) sen vinkade jag dom hejdå (elelr pappa klagade lite påatt de spelade så förbaskat sent (de gick på tio över ett!) men dom sa att det inte var deras fel utan klubbens) och sen åkte vi hem. somnade typ halv fyra... 

.. och så imorse var jag uppe nio för att åka med pappa in till skivmässan! det var ju också en upplevelse kan jag säga :P vad mycket FOLK! och vad mycket SKIVOR! och vad KUL!

jag köpte:
> beck - odelay (HUR bra som helst! beck är min nya favorit - underbar!)
> jakob hellman - ...och stora havet (min första dublett! pappa har ju den men nu har jag en egen :))
> the white stripes - life on the flipsides (en skiva med alla b-sidor och singlar de gett ut! verkligen jättebra! aldrig sett den förut) 

och pappa köpte bla caj karlsson som jag tjatat på honom om så länge! så det var kul :) 
japp och nu ikväll ska jag ut med lisa, björne och anton på hg. ska också bli askul! 
hektisk helg för amanda almén. höhö.

jaja. nu ska ola ha datorn. hejdå! 
(sugarplum fairy - MUMS :D)
(jag har träffat alla tre bröderna norén nu ^^)

just fan,

Fre 27 okt 2006 08:59 (Uppdaterad Fre 27 okt 2006 09:01)
men vafan. det jag skrev igår om att det kommer att bli en ensam konsert finns visst inte kvar. tråkigt.

om jag skulle ta livet av mig, skulle jag skriva såhär i mitt avskedsbrev:

sleep little lady 
don't you worry
this is the end of a beautiful story
sleep trough the night
until tomorrow morning
where new great adventures
wating for you

haha eller jag vet inte. men visst är den fin? en godnattsång med salem al fakir som heter hymn och som jag bestämde mig för att slumra in till igår (bara somna alltså!). dock lyckades jag inte stänga av ipoden när låten var slut, så "die, allright!" gick igång HUR högt som helst och all den trötthet jag samlat på mig rann av mig på tre sekunder. 

ikväll blir det iallafall sugarplum fairy på cafe & bar hugo i norrköping tillsammans med pappa. öh?

lov snart iallfall. eller lov och lov. fucking två lektioner först. samhäll nu, sen religion, sen specialidrott (SKITTRÅKIGT) men jag har inte med mig nåra kläder så jag hoppas att det bara är teori. 

sandra ska åka till kanarieöarna idag klockan ett. fusk!

beck - halo of gold

Ons 25 okt 2006 13:30 (Uppdaterad Ons 25 okt 2006 13:44)
Övrigt, 20 läsare totalt
en underbar låt. "i walk the line" - skitsnyggt invävt ju!
(och nu kom en låt med led zeppelin och jag tänkte tyst; vafan den här låten med white stripes känner jag inte igen! så det måste verkligen vara så att det är jacks främsta inspirationskälla)

jaja. nu har jag svenska och sen naturkunskapslaboration. vi kommer inte att få tillbaka greger på hela terminen. fan, vår enda bra lärare. istället får vi en smällfet dålig kvinna som dessutom valt att heta BIRGITTA som inte kan lära ut. FAN ta skolan!

(förlåt farmor som också heter birgitta men det är fan inte fint)

igår kväll kom jag på mig själv med att vilja lyssna på winnerbäck. jag har inte lagt in honom alls på ipoden för jag hart känt att jag vuxit ifrån honom, men så imorse satte jag på forna favoritplattan solen i ögonen och hur bra stämde inte låtjävlarna in!? jag dör snart.



ont om rutiner,
gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer

jag lever för kicken, precis som du
jag blir oinspirerad och ledsen 
av kraven och stressen
jag har frihet i blicken, precis som du
här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå


här ligger ångest och prylar i drivor, jag unnar mig skivor
dom hjälper mot ledan
, precis som du
jag har tid, jag har lediga dagar, där jag sitter och klagar
och längtar till fredan
, precis som du

precis fucking så. bara atta man stryker alla precis som du för vaddå precis som du? kanske att winnerbäck menar "såhär är det för mig, precis som du, amanda".






(men när hösten skingrat myggen
kommer klådan inifrån)

forever in search of...

Mån 23 okt 2006 09:43 (Uppdaterad Mån 23 okt 2006 09:44)
Musik, 21 läsare totalt


..the alternative to love.


brendan brendan brendan

och IGÅR var en magisk dag! eller kväll iallafall. jag var på konsert och det var så MYSIGT och härligt och glatt och roligt och familjärt eller vad man säger

- STEFAN SUNDSTRÖM

mina damer och herrar! och det var så BRAA :) 
japp, verkligen. 

sedan efteråt, när konserten hade tagit slut, stod pappa jag och patrick kvar eftersom vi inte ville stå på tågstationen och vänta. efter ett tag frågade pappa "amanda, ska du inte ta martin hedlunds autograf?" (han pianisten i soundtrack, vars lillebror går i linnea börjars klass) "naee.." "du ska inte ha stefans heller då?" 
hahah så hade stefan kommit ut och stod precis bakom mig! dumt nog hade jag biljetten i jackan i garderoben så jag fick ett kvitto att skriva på. det var nån nördkille som hade tagit med sig varenda skiva stefan någonsin gett ut för att få dom signerade, och han slängde fram skiva efter skiva. men jag trängde mig in och frågade ifall herr sundström kunde tänka sig att skriva åt mig däremellan bara lite snabbt eftersom jag hade bråttom till tåget. och det gick jättebra :) finfint!

så igår är helt oförglömligt! funderade ett tag seriöst på att byta plats på mando-planschen som jag har över sängen med sundström-planschen på dörren, men det skulle inte bli lika snyggt. dock fattar ni principen? 

red eyes of tears.
nee.
hejdå!

jag är kroniskt låg.

09.46



lift me up

jao. snart har vi religionsprov och jag har skrivit en fusklapp och jättemycket i handen. han kommer att märka det, jag lovar. det är 99% säkert för jag kan inte hålla handen på nått sätt utan att det syns, typ. och det är ju jävligt clever. 

och sen har vi specialidrott och jag vet inte om jag ska gå eller itne. jag har redan skolkat så sjukt mycket i oktober, så snart blir det väl rektorbesök (dom har blivit ashårda helt plötsligt så om man har över 20% en månad så blire rektorsnack! jävla skit) men jag ooorkar inte göra fysprofilen.. jag vet inte ens vart vi ska vara eller när vi ska vara där. ta mig från skolan, någon, please. för den är så j o b b i g.

i jakten på din sagolika vy
och du lärde mig att fullständigt försvinna

hjälp, döda vinkeln har jag haft med hur många gånger som helst i mina dagböcker. passar den in på mig typ jämt eller? läskigt. den och himmelsk drog, jag överanvänder dom tror jag.

äsch jag kanske borde gå och sätta mig med religionen en sista stund innan provet. men det är att vara överseriös, är det inte? jag tror jag skippar det. joo.

bullen har biljetter till babyshambles. fy fan vad gärna jag hade velat ha det också. fatta,doherty. han är en gud. 

det går inte att räkna alla bilder på jack white i min "fysiska" dagbok. det är massa bilder hela tiden, så att jag inte ska glömma hur han såg ut sen när jag blir gammal och så! 

c i a o.


Fre 20 okt 2006 09:46 (Uppdaterad Fre 20 okt 2006 12:49)
Övrigt, 27 läsare totalt

12.46



fan, varför gör jag såhär?
just nu skolkar (fan hatar det ordet) jag från specialidrotten och det känns piss. så varför gör jag det? för det skulle kännts ännu mera piss att gå dit? vet inte. antagligen. 


men.. 


ja. 

äsch. skitsamma. 
jag tror iallafall att jag tar helg nu och struntar i all jobbig skola. hur har jag nånsin kunnat tycka skolan är kul? (frågan är om jag nånsin gjort det, haha)

piazza, new york catcher - belle & sebastian

i've been floating upstream since we parted..

Tors 19 okt 2006 13:28 (Uppdaterad Tors 19 okt 2006 17:24)
Utbildning & Jobb, 20 läsare totalt

13.28




lägger in lite nya skivor på itunes, vad tror ni om the catheters? lite för hårt men om man lär sig så kanske? :)

förresten! nu ska även amanda dansa bal! det trodde jag faktiskt inte, hade ställt in mig på att inte dansa. men så frågade jakob och jag tänkte att visst, det kan ju bli hur kul som helst! så nu blir det bal 2:a juni! hoppas det blir kul! 

fick min cheap monday tröja idag, wee! (massa nya tröjor/linnen nuju :) tre monkilinnen, en WHITESTRIPESTRÖJA och så den här! b-e-a-uuuutiful!) 
jahoopp. hejdå. (pappas pannkakor snart!)



17.13

you're a sweet sweet girl
but it's a cruel cruel world..


nu har jag varit på min enda lektion idag, engelskan, där jag skulle redovisa en bok jag bara läst halva av. men jag passade på att läsa slutet innan vi gick in och sen improviserade jag bara (jag älskar muntliga redovsningar!) och det gick jättebra :) 
och sen åkte jag hem och gjorde iordning lite te och så satte jag mig med religionen som vi har prov på imorn. det gick bra, känns som att jag kan det nu. känns skönt!

fortfarande är sugarplumspelningen problemet. fan att inte ola kommer in. vem vill jag gå med?
- pappa, fan. jag ska ju på konsert med honom på söndag (som jag redan sagt tretusensjuhundrafemtioåtta gånger) och det tror jag vi behöver. det är inte inom så många mer områden än musiken som vi kommer överens, pappa och jag. :/

fan knappt inom musiken heller, eftersom jag är sur på honom för sugarplumskivan. och varför i helvete köper han anna tråkfan ternheims nya skiva men INTE strokes?! vad i hela friden är felet???? han gillar ju inte ens anna ternheim men strokes.
jag gillar inte heller henne. jag har en skiva med konceptet "flickröst-tråklåtar-vackra texter-gitarr", och det är elin sigvardssons första. och det räcker med den för sen tycker jag allt låter likadant. tjejer som sjunger är oftast rätt.. tråkiga. tycker jag. 

jaja. jag har tusen skivor jag vill ha, det är ett som är säkert. speciellt som jag måste köpa alla dom som jag "har" redan, eftersom dom flesta av de som är på mitt rum är pappas! och jag vill ha dom sjääälv. så då måste jag köpa egna. segt, men that's it. i julklapp ska jag BARA önska mig skivor!! och ett par hörlurar. och en mobil. fan det kommer inte bli pengar kvar till skivor :/

helt off gör skön musik. slå ett slag för reggae!
hej.
då.

let's have a ball and a biscuit sugar..

Ons 18 okt 2006 10:06 (Uppdaterad Ons 18 okt 2006 22:33)
Musik, 23 läsare totalt

10.06



..and take our sweet little time about it.

tell everybody in the place to just get out
and we'll get clean together
and i find me a soapbox were i can shout it

^^ min hatlåt på elephantplattan. men det hindrar den inte från att vara en toppenlåt ändå eftersom elephant är min favoritskiva alla kategorier. white stripes in my heart. på riktigt.

jag har naturkunskap nu och ska välja ett ämne att skriva om i en uppgift som ska lämnas in vecka 14. känns det relevant nu? neej. 
förresten tror jag att min magkatarr börjar smyga sig på igen. känns så iallafall. once again; suck MY!

E = mc²
just så. relativitetsteorin ska jag skriva om, tror jag. på naturkunskapen, alltså. 

it's quite possible that i'm your third man, girl
but it's a fact that i'm the seventh son

jack är faktiskt den sjunde sonen i sin familj. åh jack <3
fan vi går till typ tre eller nått idag och när jag kommer hem ska jag ner till mamma på skolan (antagligen) och typ skriva ut grejer och sen måste jag hem och läsa ut en engelskabok som jag inte börjat i än (redivnisning imorn - gulp) och sen måste jag tävla påhttp://www.groove.se för jag måste vinna de där hörlurarna eftersom ola sprängt mina och sen hoppas jag att jag får min tidning idag också. så. phu.

jaja. hejdå.

20.30



började skriva ut dagböcker idag nere på skolan. alltså det är typ 250 sidor. sjukt!

fick min white stripeströja idag! såå underbart! :) fick min plansch också och jag tycker om dom så sjukt mycket, white stripes. åh vad fina sakerna var och åh vad dom är underbara!!!

MANDO DIAO PÅ MUSIKJOURNALEN LIVE! <3
förresten har pappa köpt sugarplums nya. jag blir sur!! han lyssnar aldrig på dom ändå. varför kan inte jag få köpa skivan själv då?!



22.17



omg (seriöst det uttrycket använder jag i normala fall också, jag säger verkligen OMG! haha töntamanda), mando var verkligen underbara! ni lyssnade hoppas jag? björn var alldeles hes, :( de har ställt in på platens i veckan, har jag sagt det? göött att jag gick i karlstad iallafall :) 

förresten kunde inte jag tävla om de där hörlurarna för det var "bara för prenumeranter". f YOU.

ni vet att jakob hellman - ...och stora havet är 90-talets bästa skiva alla kategorier va? det är ju helt sjukt hur bra den är. jag är kär. 

nu har jag mailat ola också & sagt att jag inte tänker dyka upp på religionen imorn, sååe jag har sovmorgon till typ 14.40. sköönt älle?
jupp. så jävla trött jag är nu då! ska dra mig mot sängen. (har min tower tee på mig (whitestripeströjan) den är wonderbar!! tre nycklar i kors med treor på ryggen - ååh!)



22.32

feelings that grow stronger in the dark
will be lost in the light

kom ihåg det förfan.

are we old enough to care?

Tis 17 okt 2006 09:42
Teknik & Vetenskap, 23 läsare totalt


beck - tropicalia
är den mest lyssnade låten på min ipod. det av anledningen att den är så förbaskat bra!

åh, igår beställlde jag ett gammalt nummer av sonic för 50 kr för det handlade om WHITE STRIPES! jag kan inte hålla mig tills jag får den! jag beställde en hel prenumeration också när jag ändå höll på, jag gillar konceptet att man får en skiva med varje nummer :) det dumma är att jag nu svek groove, som jag egentligen vill ha. jag tänkte "man kan faktiskt ta den gratis.." och det var ganska lågt. jag lovar att jag ska köpa den när jag får råd!! (för jag tycker det är jättebra att det finns musiktidningar! :) )

och vadärdethär!? två läsare av mitt dagboksinlägg igår? kom igeeeen annars är det ju ingen mening att skriva här! (vet ni att typ varannan låt som kommer på itunes är popsicle eller wannadies? så jävla irriterande. det är dom HELA tiden!) 

julia är hemma för hon är sjuk. så nu ska vi snart spela på vår gemensamma simsfamilj :) mys! hejdå.

ok then, back to basics.

Mån 16 okt 2006 22:29 (Uppdaterad Mån 16 okt 2006 22:50)


22.27



(okej nu tog jag bort typ ett helt a4 här (ÖVERDRIFT) men det sög ändå såatte)
men imorn börjar jag inte förrän 12.50. skönt.

olajäveln har sprängt mina hörlurar som jag köpte i torsdags. tack och bock. 

äsch jag vill inte vara med just nu. (det går lite upp och ner det där) justintimberlakejävel.

22.44

jag tror att jag snart fattat ungefär hur last.fm funkar nu. men hallå, så fort jag skulle skriva in det som hemsidegrej på orienterare, så försvann mitt "specialcivilstånd" som lisa fixat åt mig! suck my!!!

http://www.last.fm/user/amandaalmen/



där är det iallafall, men jag vet inte riktigt hur man gör och så så det är kanske inte jätteroligt att titta på. haha pinsamt nu lyssnar jag på the mo, så det kommer synnas. mihi. fast dom är faktiskt bra, det är härlig musik. [obs! fetaste avslöjandet just upptäckt!]

och, vad kan mer vara (o)intressant att skriva om? kanske min plansch? yes, den tar vi. jag snodde ju en plansch på spelningen så jag har satt upp den istället för kent-planschen, om ni vet? iallafall, där sitter snyggaste ode to ochrasy-planschen nu. och på dörren mysigaste stefan sundström-affischen som jag också tog, så mitt rum har blivit värsta mysigt :) 

ehm. bytheway så går det inte att lägga in pappas brända never mind the bollocks-skiva för patrik har typ varit inne och mixtrat med den. så jag får klara mig utan sex pistols på ipoden :/

mah jag har nog inget mer att säga SLASH skriva. haaa. såatte, hejdå!

(eller JO, 
snook - inga problem
och 
snook - hiphop
- GODIS för das ears!)

MANDO DIAO! <3

Sön 15 okt 2006 19:02 (Uppdaterad Tis 17 okt 2006 09:47)
Nöje & Fest, 19 läsare totalt

19.02



okej, take a look at this: 

JAG HAR TRÄFFAT MANDO DIAO.
vi snackade med dom i en och en halv timme och det var hur kul som helst! man tänker sig liksom inte att dom ska vara så.. normala. 

det här tänker jag berätta jävligt utförligt om (och ni behöver inte läsa det men jag ska fan ta med varende detalj), för det vill jag inte glömma. men jag har ett plektrum, en signerad platta och en stulen plansch som minnen också :) 

i återkoms ;)

21.41



linnea jobbar ju för värmlands tidningar så när hon hörde att mando diao skulle spela i karlstad beslöt hon sig för att få försöka göra en itervju med dom. hon snackade med deras manager och ordnade så att det gick igenom. anna, som träffade mando i paris för snart två år sedan, skulle få följa med och hjälpa till, mycket för att se ifall de kände igen henne och så. (dom gjorde det!!) emelie, en tjej som går foto, gjorde praktik på tidningen och blev frågad ifall hon ville följa med, och det ville hon ju såklart.
men jag då? hur kom det sig att jag fick följa med?

jo, jag var ju hos anna, och skulle ju gå med henne på konserten sen på kvällen. inte gärna kunde de väl låta mig vänta utanför? njee. så jag gled in på ett bananskal och träffade mando diao utan att ha någon egentlig anledning. det är väl bra gjort? man ska välja vänner med omsorg. ;) 

vi skulle få snacka med björn och carl-johan, hade carlos the manager förklarat för linnea när de pratat i telefon. lite tråkigt tyckte jag som helst velat träffa gustaf, mennee, man tar vad man får. 
så vi mötte emelie utanför arena, klubben där de skulle spela och linnea ringde carlos för att han skulle komma och släppa in oss. vi fick gå in genom "artisternas hemliga ingång" typ och så gå nerför världens självmordstrappa innan vi kom ner till logen. vi kom in i ett rum där björn låg slängd i en soffa och pratade i mobiltelefon och tänkte "jahapp, här ska vi visst vara", men så skrek carlos bakom oss "och så går ni vänster här!" så vi svängde vänster (konstigt nog) och kom in i ett annat rum. och vilka sitter i en soffa där, om inte GUSTAF och mats? så himla sjukt kul! dom såg dock huuur bakis och schletna ut som helst så det kändes som att vi mest störde. det fanns bara tre stolar där (eftersom jag glidit in på det där hala bananskalet) så jag fick sitta mellan två fåtöljer men det gick bra. vi började snacka om frankrike, anna påminde dom om det och de sprack upp i världens leenden båda två "ja JUUUUST fan! det var ju tack vare er vi sålde ut den kvällen!" och så snackade dom lite om det. så kom carl-johan också in och satte sig och det blev ännu roligare snack. vi pratade om nedladdning, ölmagar, orientering (YES!), pappaledigheter och orcherna i sagan om ringen. enligt gustaf blir popcornen godast om man sätter in dom i frysen efter att man poppat dom för "ni vet det finns ju ingen vätska i popcorn så dom fryser inte dom blir bara kalla, det är skitgott!". intervjun blev egentligen ingen intervju, det blev mest kompissnack, och för mig som inte antecknade eller knäppte bilder var ju det allra bästa som kunnat hända, men för linnea som ville ha en vinklad artikel om nedladdning och musiken som exportvara så blev det lite tunt. speciellt när carlos kom in (efter en timme och en kvart!) och bad oss att runda av, då fick hon panik för hon hade typ inte alls kollat på sina frågor, haha :) vi slängde fram lite skivor som vi ville få signade, jag ropade på björn så vi fick med hans namn också. han var jättemysig, kom in med världens leende, fast han såg hur trött ut som helst. när gustaf höll på att skriva på min skiva bad jag honom skriva till amanda (jag vågade inte be om ett gustaf hjärta amanda), så han började skriva "till" samtidigt som han snackade jätteinsatt i nån grej som vi diskuterade just då. när han var klar med sitt utlägg så tittade han jättefrågande på mig. "har du glömt mitt namn?" frågade jag. "mm..." 
haha men sen fick jag iallafall allas namnteckningar, utom samuels som sprang omkring utanför och inte ritkigt vågade sig in till oss. efter att vi sagt hejdå till grabbarna gick vi lugnt ut därifrån, lät carlos följa oss till dörren och sa adjö till honom också. så fort han stängt dörren skrek vi typ alla i kör "VI HAR PRECIS TRÄFFAT MANDO DIAO!!!!!" och sen ägnade vi de närmaste timmarna åt att diskutera om typ allt dom och vi sagt. haha. 

sen drog vi på förfest hos en tjej i annas klass, och efter det åkte vi till arena rätt tidigt eftersom vi hört (och också informerat mando om) att det var utsålt inför konserten! så det kunde innebära, enligt vissa källor, att alla kanske inte skulle komma in! det blev världskrig när jag och johanna kissade på kyrkogården. 

sen kom vi in, vi hällde min sista öl i ett glas som vi hittade där och så lämnade vi in kläderna och placerade oss framför scenen. förbandet sög (okej, jag lyssnade inte så mycket) och sen var det feeeeeeeeeeeeeeeeeetlång paus innan mando drog igång. under den pausen höll mina lungor typ på att sprängas, för jag stod framme vid det förbannade stängslet och trycktes mot det (shitt vilket tryck det var!!). det var jättejobbigt för det kändes som att jag inte kunde uppskatta bandet heller sen när dom väl kom in bara för att jag tänkte mycket mer på hur ont det gjorde att stå där framme och på att behålla min plats från den äckliga genomsura skäggiga fulfankillen som stod brevid och var helt sjukt äckligt manisk! jag började nästan gråta därframme även om det var så himla bra. de är ett av mina bästa band, jag kan i stort sett varenda låt, de spelade för mig (bland andra)och jag UPPSKATTADE det knappt bara för att jag hade ont! sjukt! men jag har blåmärken över hela kroppen idag så det gjorde faktiskt jävligt ont.

jag fick iallafall spott och svett från gustaf och björn i håret eftersom jag stod precis under huvudmicken och så fick jag carl-johans plektrum som han slängde ut (fast han slängde ut ett tilll som var mycket finare och det fick johanna :P) 

äsch, kvällen var sådär. mando diao är värlsbra men jag uppskattade det inte och jag hatarmig själv för det. gustav norén är sjukt snygg (tusen gånger snyggare än på alla bilder och det kan jag säga med säkerhet eftersom jag halkade på det där bananskalet ;))

hejdå. och tack anna, linnea och johanna för en oförglömlig helg :)

and all the love i got in here.

Fre 13 okt 2006 23:30
nu är jag hos anna! det är hur bra som helst, vi har sett på idol och jag håller på markus aaaashårt. 

på resan hit visade det sig att jag och lisa suttit på samma tåg hela vägen mellan norrköping och katrineholm, för vi träffades på perrongen. sjukt! men då slapp vi vänta ensamma i 40 minuter där iallafall , - båda skulle med samma tåg! fast hon skulle av lite tidigare. vi köpte deo på åhlens och åt på mcdonalds. i katrineholm alltså.

när jag väl kom fram till karlstad så var det 1½ timme tills anna slutade så jag drev runt i staden lite på måfå. köpte två skivor (!!) brendan benson (<3) och snook (<3), så det var värt. sen satte jag mig på ett café och beställde en varm choklad, men jag fick en chokladkaka med grädde. fan, jag som itne pallar chokladkakor! men jag förmådde mig inte att säga till så jag tog nåra tuggor men sen pallade jag inte mer så då fick jag ta mina grejer och pallra mig därifrån (kändes pinsamt att sitta kvar utan att ha rört den!)

och sen kom anna och johanna och vi gick på stan litegranna i väntan på das kilsbuss. jag köpte ett linne (som tydligen alla i karlstad har men ingen i linköping så det var värsta bra! :] ) 

men nu är jag här iallafall och nu ska vi snart sova och imorn ska vi på MANDO DIAO!!!! :D 
så det är nog bäst att sova nu så vi blir vackra tills imorn, höhö.

puss och godnatt min skatt, höhö.

man dressed animals.

Tors 12 okt 2006 14:23 (Uppdaterad Tors 12 okt 2006 15:48)
Teknik & Vetenskap, 19 läsare totalt
14.23

och nu har jag varit på bibblan & lånat massa skivor som jag lägger in på ipoden right now! så himla himla bra :) 

beck, liksom!

annars fyller ola år idag, och bob hundtröjan satt skitsnyggt på honom! jag blev så himla glad :)
ska snart ner till ica och handla prinsesstårta (wtf! jag fick ingen tårta på MIN födelsedag!) och så ska pappa baka bullar (wtf! jag fick inga bullar HELLER!). men men :) har handlat idag!

en halsduk
en vit enkel dragkedjetröja (mitt bästa)
en grön top

såatte
och HÖRLURAR till ipoden! den ska skämmas bort för den är så snäll och spelar asbra muskik för mig :)





15.43

one good night doesn't really change a thing




...

on every tree.

Ons 11 okt 2006 10:33 (Uppdaterad Tors 7 dec 2006 00:10)
Övrigt, 25 läsare totalt
10.33

jahoop. min första dagbok som 18-åring vaaa. 
har precis haft naturkunskapsprov och det gick så jävla dåligt. räknade ihop allt som jag kanske hade rätt på och det blev inte på långa vägar ens g. fan.
om tjugo minuter är det psykologiprov också. varför är skolan så jävla tråkig???

imorrn fyller ola år och pappa och jag ska på di leva (tror jag?) och på fredag ska jag till anna. så det är bra iallafall.

jag har ju fyllt år!
jag fick
plattång av julia
konsertbiljetter av josefina till sugarplum fairy 
simstillägg av ola (nu kan dom ha lyxkläder <3)
WHITESTRIPESTRÖJAN OCH PLANSCHEN av ola (fast jag har inte fått dom än, de fraktas från uessa)
massa pengar 
en ipod nano med 8gb!!! :D så nu slipper jag min bandspelare hädanefter
yesyes det var typ det. fick lite kläder och sånt shitt också men det orkar jag inte skriva.

25mannafesten då, hur var den? jo den var riktigt riktigt rolig! förfesten var väl sådär, vi var fyra pers; jag stina björn och einari :P vi spelade freestyler och jag och björn drack när de sjunger "freestyler" och stina och eppo på "wackamackafoone" och det roliga är att de sjunger freestyler typ fyra gånger och whackamackafone arton miljoner. så efter två minuter hade de typ druckit ur fyra bacardiflaskor. MOHA! 

sen när vi skulle till festen glömde vi våra sportidentpinnar och sen så höll vi på att kissa på oss på tunnelbanan som tog 45 jävla minuter. omg jag har aldrig varit så sjukt kissnödig i hela mitt liv!!!

festen sen var hur rolig som helst :) jag var jättejättefull för jag fick massa gratis, alla visste att jag fyllde år, anna försvann och en norsk följde med mig in på toa :| han gick med mig överallt, värsta svansen. men jag bad honom blunda och vända sig om medans jag kissade så han gjorde det, men hur såg det ut när vi gick ut från toan sen undrar jag?! :P 

jaoo orkar nog inte berätta mer just nu. för det är inte ens säkert att det här går att uppdatera :S puss

23.07

sjukt jag har uppdaterat den här tre gånger idag men det har fuckat ur varenda gång. så jag har typ inga förhoppningar nu. men iallafall: jag har fått itunes att fungera nu så jag har lagt in flera beeerg av skivor på ipoden! så hiiimla bra! just nu lägger jag in bergman rock och lyssnar på astro med whitestripes. jag är lycklig <3

this land called ochrasy..

nej nu ska jag upp och slå in paket till ola som fyller imorn (som sagt) förresten blir det ingen di leva och det är jävligt tråkigt. hade sett fram emot det. 

sovdags snart. hejdå. 
(förlåt)

18 snart! :)

Lör 7 okt 2006 18:44
LunarStorm, 25 läsare totalt
detta är min sista blogg som 17-åring.
coolt.

snart ska jag börja göra mig i ordning för ikväll är det fet fest borta på stockholms universitet, och det är bara greeat! förfesten kanske inte blir den bästa (jag, stina, björn och einari) men sen kommer det bli toppen! nu har kalle, anders, amberg och niklas och dom ändrat sig också och ska åka dit. rooligt :)

förresten är det här tangentbordet helt mupp (och björn och stina hånglar i soffan). björn hade köpt skumma ciderflaskor åt mig, cider i petflaskor när jag bad om vanlig hederlig gravendals! 

jaja, nu ska jag dra. arvid ringer på telefonen. ha det så bra friendiiies oche, glöm inte att gratta mig imorn! ;)

puss

du känner väl mig?

Fre 6 okt 2006 09:18
Övrigt, 23 läsare totalt
9.16

provet om alla rättvisefilosofer är avklarat och det är sjukt skönt. kändes som att det gick rätt bra även om det kändes som att jag aldrig ens läst om vissa frågor. det var sjukt för jag har läst allt. alltså; de kan inte ha gått att plugga till? eller?

snart är det iallafall religion. jag tror vi ska fortsätta arbeta med hinduismen. aaaand efter deet; PANNKAKOR i matsalen! jag har gått och väntat hela veckan och inatt drömde jag tilloch med värsta läskiga drömmen:

vi gick till matsalen och jag var asglad för det skulle va pannkakor. och det var det. men när jag tagit min portion råkade jag hälla på sån där äcklig nasi goreng-sås så jag fick gå och slänga pannkakorna och sen hämta nya. det var bara det att dom var SLUT när jag skulle ta nya så jag fick korv och makaroner istället :( haha jag vaknade faktiskt och grät.

meeeen idag ska jag inte ha nån äcklig nasi goreng sås på!
imorrn är det 25manna och på söndag fyller jag år. värd helg!

can't you see i'm trying?

Tors 5 okt 2006 13:21
Övrigt, 18 läsare totalt


oh käääre gode guuud vad det är seeegt med hål. nu har jag haft hål från elva och jag börjar tjugo i tre. hurra för trean och det slappa schemat! (ehm..?)

jag har iallafall hunnit vara nere på stan och tittat runt lite. jag handlade ett par tights på hm och sen gick jag till jc och hittade ett par bättre där (plus att jag har presentkort där) så jag gick tillbaka till hm och lämnade tillbaka tightsen och sen köpte jag tightsen på jc istället. yes. och ett par nya örhängen.

annars vet jag inte ritkigt vad jag ska skriva, jag lyssnar inte på nån musik och har bara 

oh paddy put the pipe down

på hjärnan. det är väl typ det. is this it?

imorrn har jag inget iv! tjolahoppsansa det är värt en liten dans! :) alltså slutar jag tjugo över elva istället för tre, wiii.

jaghatarmitthår.

Ons 4 okt 2006 18:24

okej idag har jag klippt mig och:
- jag ser ut som en tant
- det är askort
- typ fult
- jag vägrar ha det utsläppt
- hur ska jag kunna visa mig på lördag kväll? :( 

faan. 

nu ska jag snart kila över till olivia. eller om en timme.


RSS 2.0