london 7/11-10/11

Lör 11 nov 2006 23:59                           Resor, 23 läsare totalt



23.59




usch vad man mår illa av att äta kladdkaka, det är verkligen inte gott. nej, tacka vet jag.. ehm.. äsch jag kan inte komma på nått, men skitsamma.

jag har varit i london! det var jättekul, fast vi hittade ingen skola så nu är vårt projektarbete typ helt fucked up. hoppas det löser sig ändå, jag tror faktiskt det kommer att bli så att vi får jämföra vår skola med typ katedral. men det kan ju bli rätt spännande det också (hmm?), jag menar, hur mycket elevdemokrati har dom? inte som vi iallafall, men vi har ju visserligen töntigt överdriven elevdemokrati på vår skola.. 

london, ja. vad hände? jo, vi kom dit vid sex och allt var frid och fröjd. vi kom på rätt tåg till liverpool station och tog en taxi därifrån. (jag stannade en londontaxi!) vi hade ingen aning om hur mycket dricks vi skulle ge till chauffören men han var snäll så vi slapp. det var hur mäktigt som helst att åka taxi över tower bridge! vi kom fram till sjömanskyrkan där vi skulle bo typ klockan nio och vi hade sån tur att vi fick det allra sunkigaste rummet de hade. damm på hela golvet och inget fönster. jaja. det blev mysigt när vi fått göra oss lite hemmastadda. det luktade konstant hårspray i vårt rum, men bättre det än att det luktade sunk. 

vår första dag i london hade vi tänkt att spendera på en skola i richmond, dock blev så inte fallet. vi köpte en fyra zons kort och åkte ut till richmond (coolt att vi iallafall lyckades ta oss ut dit!) men sen när vi väl kom dit började det gå fel. vi hade typ tänkt oss att skolan skulle ligga precis vid stationen, just när man kom av, men... det gjorde den ju inte. det var precis lika mycket stad i richmond som det var någon annan stans i london. och inte hade vi någon adress heller.. så vi vandrade runt på måfå, gick in på ett college och frågade ifall de hade nån gymnasieskola i richmond, men de hade ingen aning. ingen hade iallafall hört talas om den skolan som vi skulle besöka. så efter en och en halv timme gav vi upp...

...och åkte till harrods istället. det var mycket roligare. vi kollade in en sväng på zara och testade en röd telefonkiosk och sen åkte vi vidare in till oxford street för att äta på mcdonalds (men det var också ända dagen som vi åt onyttigt!). efter det gick vi på regent street från picadilly circus tills vi kom till en kyrka som hette all souls, och från den åkte vi med bussen till trafalgar square (kanske assvårt att hänga med nu men sen när jag får alla bilderna tänkte jag göra mig en bilddagbok och lägga upp dom på för vi har tagit HUGE mycket bilder!). och efter deeeet besökte vi big ben och tittade på london eye. vid den här slaget hade klockan hunnit bli rätt mycket så det var mörkt ute, och det gjorde upplevelesen ännu större för det var så mycket lampor och så MAFFIGT!

dagen efter det tänkte vi ägna helt åt shopping, och .. det gjorde vi också. jag köpte tre skivor på virgin megastore och en t-shirt på topshop (för 700 spänn :|). på kvällen såee.. åkte vi buss åt helt fel håll efter det att vi blandat ihop tower bridge med london bridge och hamnade på ändstationen utan att först märka nått. vi satt på övervåningen i bussen och märkte verkligen inte att alla andra klev av. sen helt plötsligt började chauffören tända och släcka lamporna och sen började han vissla massa i en visselpipa och skrika på oss, och först då fattade vi att han ville att vi skulle gå av. så där stod vi, mitt ute in the middle of nowhere utan att veta åt vilket håll vi skulle gå. men det löste sig, jag frågade en snubbe om vägen till närmsta underground och vi knallade dit och sen åkte vi hem. kvällen till ära köpte vi potatis som vi skulle "baka" i micron på vandrarhemmet - vi tänkte ha en liten mysig sistakvällenmiddag. fast stina sumpade det genom att trycka hela sin yoghurt medans elsa och jag tillagade potatisen så hon var proppmätt när potatisen var klar så det blev inget av vår mysmiddag :p 

japp, och sen nalkades sista dagen. vi ville olika saker; stina ville besöka en park och kolla på buckingham palace, elsa ville åka runt och leta efter en skola för att försöka få det ordnat och jag ville in till stan för att handla skivor. okej, jag känner att jag var oseriösast där men skivorna var mycket billigare i london! konstigt nog fick jag som jag ville och vi åkte in till stan. knallade runt lite på oxford street men bestämde oss nästan direkt för att åka till harrods än en gång, eftersom stina kollat in ett par byxor på en zarabutik där intill. så vi gjordet.. och det var bra! för stina köpte inte bara sina byxor, utan hon hittade även en väska (som hon letat efter hela tiden!) på en assecoaraffär, och jag hittade ett par fina örhängen på samma ställe. sen gick vi in på harrods, där stina köpte dyr choklad till sin pappa i farsdagspresent, elsa köpte en penna till sin pappa och jag köpte.. ingenting. till min pappa, alltså. till mig själv köpte jag te. och när vi skulle gå gick vi igenom parfymeriet för tredje gången och då slog jag till och köpte en stella mccartney-parfym. och det var så KUL för han snubben som sålde var jättetrevlig (det är visserligen alla i det där landet) och behandlade mig som värsta prinsessan (nu vet jag hur paris känner sig när hon shoppar!). det var typ "thank you, darling!" och så slog han in parfymen och den tillhörande body milken i papper som han först sprutat parfym på, och sen la han det i en jättefin designerpåse med en harrodsrosett, och det var så härligt att gå med den där påsen i handen sen och känna sig värsta.. rik! 
efter det åkte vi tillbaka till oxford street så jag kunde springa in på his masters voice och köpa ytterligare två skivor innan vi var tvugna att åka tillbaka för att hämta våra väskor innan v i headade mot flygplatsen. 

och väl där krånglade det en hel del, eftersom de är rätt hårda i london nowadays.. så, först blev de sura på att stina hade tre väskor och för att jag utöver mitt handbagage hade min stella-påse i handen (men vafan, hade du själv velat vika ihop den och ha dig om du fått en sån fin påse!?), så vi tvingades kompromissa och packa ner allt ännu hårdare i de ynka handbagage vi fick bringa onboard. så när vi gjort det var det dags för vägning av väskorna, som max fick väga 10 kg. dags för problem två: stinas vägde 11,6. dock var tanten vid vågen schysst och lät henne passera. men nu kommer problem tre; vid tullen eller vad det heter, där de visiterar en, började det pipa när stinas väska passerade så de var tvugna att packa upp allting och kontrollera vad det var. och LIKADANT med elsas! plus att elsa var tvungen att kroppsvisiteras. (jag hade värsta turen! lucky me) i stinas väska hittade de schampoon som hon glömt ta ur så dom fick hon slänga, men i elsas hittade de ingenting. skumt. efter det hade vi ganska bråttom till planet (trodde vi) så vi typ hetsade på hur mycket som helst tills det visade sig att vi inte alls hade så bråttom.. men till sist kom vi iallafall på planet och kunde pusta ut..

.. och sen efter två timmars flygning och 90 minuters bussfärd var vi hemma i linköping igen och vår londonresa avslutades med ett "gud-vad-vi-är-trötta-med-glada"-kort på fjärrbussterminalen! 


jag handlade massa skivor;

the libertines - what became of the likely lads EP
the magic numbers - the magic numbers
the strokes - first impressions of earth (för bara 8 pund - alltså 100 spänn!)
the verve - this is music: the singles 92-98 (bara för att victor norén hyllade richard ashcroft på sugarplumspelningen ^^)
the white stripes - get behind me satan (ÄNTLIGEN slipper jag ha den bränd mer!)


och så blev jag erbjuden nån form av modelljobb också, det var rätt kul. fattade inte riktigt vad det var men jag var ändå tvungen att tacka nej eftersom jag inte skulle stanna i london så länge. men tänk om jag om nått år hade varit den nya gisele blümchen? uuuh drömma går ju ;)

yepp, men adios nu (annars kommer det här inlägget bli hur långt som helst)

III

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0